Джем з вишні з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами дуже простим рецептом ледачого джему з вишні з кісточками. І нехай потім доведеться трохи поплювати кісточками, зате варення з'їдається в лічені хвилини. Спробуйте і ви!
Рецепт, як приготувати джем з вишні з кісточками, досить простий і дуже швидкий. На відміну від багатьох рецептів, в яких потрібно проварювати варення кілька разів з проміжком в 4-5 годин, в цьому ви варите джем протягом півгодини і в результаті отримуєте смачний ароматний джем. Звичайно, для випічки такий джем я не використовую (хоча багато печуть з ним пироги і пиріжки), а ось до чаю джем просто ідеальний. Обов'язково підготуйте хоч кілька баночок джему з вишні з кісточками, впевнена, результат вас порадує!
- Вишня - 2 кілограма
- Цукор - 750 грам
- Вода - 150 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вишню промийте і видаліть плодоніжки. Кісточки не видаляйте.
Вишню засипте цукром і влийте воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Відразу ж почне активно виступати сік, дивіться, щоб він не втік.
Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть варення 30-40 хвилин. Зверніть увагу: у мене трохи вишні, тому за 30 хвилин вона добре розвариться і джем вийде досить однорідним. Якщо ви варите більше джему одночасно, то доведеться тримати на вогні години 2-3. Я все раджу готувати такий джем маленькими порціями, тоді без використання сита або блендера можна отримати гарний і смачний джем.
Продовжуйте уварювали до тих пір, поки джем не отримає потрібну вам консистенцію.
Потім розкладіть джем в чисті стерилізовані банки і щільно укупорьте металевими кришками. Джем з вишні з кісточками готовий. Приємного чаювання!