Варення з вишні з кісточками на зиму густе
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто любить варення з вишень з кісточками, воно густе і солодке, неймовірно ароматне і смачне. Але таке варення довго зберігати не можна, так як в кісточках утворюється шкідливий синильна кислота.
Щоб варення вийшло густим, потрібно збільш кількість цукру. Для звичайного варення або джему знадобиться 1 кілограм цукру на кожен кілограм вишні, для густого - 1, 5 кілограма. Цукор треба додавати в два заходи, вистоювати потрібний час, тоді результат вас порадує! дивіться, як приготувати варення з вишні з кісточками на зиму!
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте вишні, цукор, воду. Приступимо!
Обірвіть хвостики у ягід, ретельно промийте під проточною водою. Дайте стекти воді.
У каструлю всипте 1 кілограм цукру, додайте 250 мл води і доведіть сироп до кипіння, він повинен добре закипіти.
У каструлю покладіть ягоди, залийте киплячим цукровим сиропом. Накрийте кришкою і залиште остигати на 6 годин.
Через 6 годин додайте цукор, що залишився (500 г), доведіть варення до кипіння, provara 5 хвилин і зніміть з вогню. Остудіть протягом 6 годин.
Через 6 годин знову поставте на плиту каструлю з варенням, доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин.
Не забувайте під час варіння знімати пінку. Розлийте гаряче варення по стерильним баночках і закатати. Переверніть догори дном і залиште так до повного охолодження. Після приберіть в прохолодне місце для зберігання.