Рецепт Вишневе варення з кісточками на зиму густе фото

Вишневе варення з кісточками на зиму густе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Приготоване за цим рецептом варення виходить густим, а самі ягідки щільними з ніжною м'якоттю. Заходьте і дивіться, як приготувати густе вишневе варення на зиму. Це дуже просто.

Опис приготування:

Вишневе варення з кісточками відрізняється особливим смаком і ароматом, за що і люблять його багато. Тому раджу скористатися рецептом і заготовити кілька баночок смачного варення. Також хочу відзначити, що таким способом можна приготувати варення з будь-яких ягід з кісточками: сливи, черешні, Кизил.

  • Вишня - 1 кілограм
  • Цукор - 700 кілограм
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 1
1. Вишню помийте.
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 2
2. Засипте зверху цукор і ванільний цукор. Залиште на пару годин, можна на ніч, щоб ягоди пустили сік.
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 3
3. Доведіть до кипіння, варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Прохолодний.
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 4
4. Знову доведіть варення до кипіння і варіть ще 15 хвилин. Прохолодний. Проробіть це ще 1 раз. Загальний час варіння складе 45 хвилин.
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 5
5. Охолоджене варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатати.
вишневе варення з кісточками на зиму густе - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти