Густе грушеве варення
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий смак і аромат грушевого варення люблять багато. Взимку особливо приємно згадати про літо і подати варення до чаю. Або густе варення можна використовувати в якості начинки для пирогів.
Кількість цукру корегуйте на свій смак. У мене дуже солодка груша, тому я додаю невелику кількість цукру. Якщо груша з кислинкою, можна додати кілограм цукру або трохи більше. Класична пропорція 2:1, з 2 кг. Груш - 1 кг. Цукру.
- Груша - 2 кілограма
- Цукор - 800 грам
Підготуємо стиглу грушу і цукор.
Грушу нарізаємо шматочками, попередньо, прибираючи серцевину і хвостики. Шматочки груші кладемо в каструлю з товстим дном.
Додаємо цукор.
Готуємо на малому вогні близько години. Можливо, 1 час 30 хвилин (в залежності від сорту груш). Коли варення стає густішим, його потрібно періодично перемішувати.
Кипляче варення розкладаємо по стерильним банкам і закочує металевими кришками.
Густе варення з груші можна зберігати при кімнатній температурі. Вдалих вам заготовок!