Рецепт Густе грушеве варення фото

Густе грушеве варення
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Яскравий смак і аромат грушевого варення люблять багато. Взимку особливо приємно згадати про літо і подати варення до чаю. Або густе варення можна використовувати в якості начинки для пирогів.

Кількість цукру корегуйте на свій смак. У мене дуже солодка груша, тому я додаю невелику кількість цукру. Якщо груша з кислинкою, можна додати кілограм цукру або трохи більше. Класична пропорція 2:1, з 2 кг. Груш - 1 кг. Цукру.

  • Груша - 2 кілограма
  • Цукор - 800 грам
густе грушеве варення - фото крок 1
Підготуємо стиглу грушу і цукор.
густе грушеве варення - фото крок 2
Грушу нарізаємо шматочками, попередньо, прибираючи серцевину і хвостики. Шматочки груші кладемо в каструлю з товстим дном.
густе грушеве варення - фото крок 3
Додаємо цукор.
густе грушеве варення - фото крок 4
Готуємо на малому вогні близько години. Можливо, 1 час 30 хвилин (в залежності від сорту груш). Коли варення стає густішим, його потрібно періодично перемішувати.
густе грушеве варення - фото крок 5
Кипляче варення розкладаємо по стерильним банкам і закочує металевими кришками.
густе грушеве варення - фото крок 6
Густе варення з груші можна зберігати при кімнатній температурі. Вдалих вам заготовок!

Схожі рецепти