Густе варення з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Ягоди обліпихи містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів, а щоб отримати густе варення з обліпихи в домашніх умовах - потрібно постаратися. Вам допоможе підручна техніка і мій рецепт.
Я захотіла зробити густе варення з обліпихи в домашніх умовах і знайшла один простий рецепт. По ньому ягоди готуються з кісточкою, а саме варення виходить дуже смачним. Раджу всім спробувати приготувати ласощі за цим рецептом і побалувати їм своїх близьких.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
1. Ось так виглядає обліпиха перед збором. Ця чудодійна року може похвалитися своїми корисними властивостями і приголомшливим смаком. Я розповім, як приготувати густе варення з обліпихи в домашніх умовах.
2. Ягоди слід обірвати, гарненько вимити і залишити в друшляку стікати. Тим часом поставте на плиту каструлю з окропом. Коли вся зайва рідина піде, дочекайтеся закипання води. Потім опустіть в друшляку ягоди в воду так, щоб вона покрила їх ( зазвичай використовую широку ємність для окропу).
3. Проваривши близько 20 хвилин ягоди, зніміть їх з вогню і дайте охолонути, а в воду додайте 0, 5 кг цукру і проваріть сироп ще близько 15 хвилин на слабкому вогні.
4. Цукром, що залишився засипте нашу обліпиху і потовчіть її в глибокій ємності. Потім відправте ягоди в сироп і варіть на слабкому вогні до тих пір, поки варення не загусне.
5. Потім розлийте ласощі по стерилізованих банках і переверніть. Не забудьте укутати баночки теплою ковдрою на добу, після чого можете прибрати варення в холод.
6. Ось таке виходить густе варення з обліпихи в домашніх умовах. На смак воно незвичайне і відмінно смакує з чаєм. Смачного!