Малинове варення густе
(покроковий рецепт з фото)
Малинове варення - найсмачніше ліки від застуди. А ще це смачне, ароматне варення можна додавати в начинку пирогів, торти, десерти та чай. Простий рецепт, як приготувати малинове варення густе, перед вами.
Отже, все просто. Малина засипається цукром, чекаємо, коли ягода пустить сік. Малину в сиропі уварюємо протягом півгодини до густої маси. Потім розливаємо по стерилізованим баночках, закочує кришками. Готово!
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Малину переберіть, видаліть дрібне сміття.
2. Ягоди засипте цукром, перемішайте, почекайте, поки малина пустить сік.
3. Поставте на плиту, доведіть до кипіння. На повільному вогні варите протягом півгодини. При необхідності зніміть піну.
4. Розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати кришками. Остудіть, зберігайте в прохолодному місці.