Вишневе варення з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Вишневе варення з кісточками - одне з улюблених ласощів не тільки дітей, але і всіх дорослих. З кісточками варення готується ще швидше і менш клопітно.
На будь-яку кількість ягід потрібно взяти рівну кількість цукру і тоді вийде густе і смачне варення. Вишневе варення можна готувати з кісточками, а можна і без - на ваш погляд. Зазвичай варення без кісточок заготовляють для подальшої випічки і для дітей.
- Вишня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 склянки
1. Пора літніх ягід і саме час робити заготовки на зиму. Вишні варяться за тим же принципом, як абрикоси. Співвідношення ягід і цукру - 1:1.
2. Ретельно моєму ягоди і прибираємо хвости. Зіпсовані вишні також потрібно прибрати.
3. Перекладаємо ягоди в ємність, в якій будемо їх варити, засипаємо цукром і додаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Проваривши близько 2-3 хвилин на слабкому вогні, знімаємо з плити, накриваємо і залишаємо до ранку. Цю процедуру потрібно проробити кілька разів (2-3 дня).
4. Обов'язково знімайте піну з варення, а після останньої проварки розлийте його по банках і закатати (тара і кришки повинні бути стерилізованими).
5. Ось таке гарне воно виходить після відкриття банки. Приємного чаювання!