Вишневе варення з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
В цьому році захотіла поекспериментувати з приготуванням вишневого варення і вирішила урізноманітнити його за допомогою м'яти. Вийшло не просто смачно, а дуже і дуже смачно! Раджу і вам!
Вишневе варення з м'ятою по смаку мені дуже нагадує м'ятну цукерку. Дійсно, смак виходить дуже незвичайним. Зазначу, що вишня дуже добре поєднується з м'ятою, вони буквально доповнюють і прикрашають один одного, перетворюючись в дивовижного смаку десерт. Кількість м'яти в варення ви можете варіювати, я люблю, коли вона не перебиває повністю смак вишні, а лише відтіняє його, надаючи варення тонких незвичайних ноток. Далі читайте мій рецепт, як приготувати вишневе варення з м'ятою.
- Вишня - 2 кілограма
- Цукор - 500 грам
- М'ята - 2 штуки (гілочки)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вишню гарненько промийте, видаліть кісточки.
Вишню складіть в толстодонную каструлю, засипте цукром і залишіть на 30 хвилин.
Коли виділиться досить соку, поставте каструлю на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Соку стане ще більше, варення буде рідким. Надішліть в каструлю листики м'яти і варіть на повільному вогні 10 хвилин. Потім зніміть з вогню і залиште на 2-3 годину. Після цього знову закип'ятіть варення і проваріть на повільному вогні 10 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою. Якщо ви використовуєте більшу кількість ягід, то варити їх слід довше.
Банки для варення простерилизуйте разом з кришками. Наповніть банки варенням і щільно укупорьте металевими кришками.
Варення готове. Воно вийшло дуже смачним і ароматним. Таке варення ідеально підійде до чаю. Приємного!