Вишневе варення без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Насичений яскравий колір, чарівний аромат, дивовижний смак ... І все це один дуже смачний десерт - вишневе варення. А приготувавши його без кісточок, ви отримаєте відмінну начинку для домашньої випічки.
Вишневе варення, напевно, одне з найпопулярніших, адже його так часто готують наші господині. Це шалено смачний, ароматний і корисний десерт. Взимку дуже приємно відкрити баночку такого варення і насолодитися його чудовим смаком з чашкою чаю. Варення з вишень можна готувати з кісточками і без. Але я думаю, що без кісточок варення набагато смачніше, правда, доведеться повозиться в процесі їх вилучення. Сьогодні я розповім вам, як приготувати яскраве, ароматне і смачне вишневе варення без кісточок.
- Вишня без кісточок - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Вишні необхідно добре помити і перебрати. А потім видалити кісточки за допомогою ложки або шпильки (або ж спеціальним приладом).
Далі засипаємо вишні цукром і залишимо їх на 1-2 годину, щоб ягода пустила сік.
Вишня пустила сік, значить можна ставити її на невеликий вогонь і варити, акуратно помішуючи і знімаючи піну, 40 хвилин з моменту закипання.
Потім перекладаємо готове вишневе варення в простерилізовані банки і закочує їх.
Перевертаємо банки з варенням, накриваємо ковдрою до повного охолодження. А потім зберігаємо варення в прохолодному сухому місці.