Рецепт Варення з вишні з кісточками фото

Варення з вишні з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 9-11
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Варення з вишні з кісточками - розкішна заготівля, якої завжди раді дорослі і діти. Рецепт варення досить простий, але і складна водночас, тому важливо строго дотримуватися інструкції.

Опис приготування:

Рецепт варення з вишні з кісточками простий і складний одночасно. Для приготування вишневого варення необхідні тільки вишні, цукор, вода і трішечки терпіння. При приготуванні варення з вишні з кісточками необхідно строго дотримуватися інструкції, так як зробивши щось не правильно вишня може не просочитися сиропом, скукожіться і стати просто напросто позбавленою смаку.

  • Вишня - 4 L
  • Цукор - 3 кілограма
  • Вода - 1 літр
варення з вишні з кісточками - фото крок 1
Для початку вишню потрібно гарненько промити, перебрати від сміття, видалити плодоніжки і кожну ягідку проколоти дерев'яною зубочисткою. Проколоту ягоду потрібно покласти в глибоку каструлю або металевий таз, залити літром води. Довести до кипіння і вимкнути плиту, залишивши вишню настоюватися всю ніч для того щоб ягода добре просочилася.
варення з вишні з кісточками - фото крок 2
Вранці потрібно виловити ягоди і перекласти їх в окремий посуд. У залишився вишневий сироп потрібно висипати цукор і довести до кипіння. Кип'ятити 5 хвилин, помішуючи і знімаючи піну. Відключити плиту і дати трохи сиропу постояти, потім повторити процедуру.
варення з вишні з кісточками - фото крок 3
Готовий вишневий сироп потрібно влити до ягодам. Акуратно перемішуючи дерев'яною ложкою, довести до кипіння. Варити 5 хвилин, збираючи пінку.
варення з вишні з кісточками - фото крок 4
Вишневе варення потрібно розливати теплим в заздалегідь заготовлені банки. Накрити ошпарені кришками.

Схожі рецепти