Компот з вишні з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Компот з вишні відмінно освіжає в спекотний літній період часу. Він багатий вітамінами і мікроелементами, тому його корисно пити як дорослим, так і діткам. Спробуйте зварити такий компот і ви.
Якщо вам цікаво, як приготувати компот з вишні з кісточками, то просто прочитайте цей рецепт. Компот слід зберігати в холодильнику. Тоді він довго зможе радувати вас своїм освіжаючим смаком.
- Вишня - 500 грам
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Вода - 1 літр
- Лимонна кислота - 1, 5 грами
Візьміть невелику чисту каструльку, влийте в неї літр чистої питної води. Поставте каструльку на плиту, включите великий вогонь. Доведіть воду до кипіння, зменшіть силу газу. Всипте в воду лимонну кислоту.
Потім додайте у воду цукровий пісок. Якщо ви любите компоти послаже, тоді просто збільште кількість цукру. Якщо хочете отримати кислий напій, не додавайте його зовсім.
Гарненько розмішайте воду з цукром і лимонною кислотою. Вони повинні повністю розчинитися в ній.
Вимийте вишеньки, відірвіть у них хвостики. Киньте їх в киплячу воду, варіть протягом двадцяти хвилин. Періодично знімайте утворилася пінку. Готовий компот остудіть і поставте в холодильник.