Компот з черешні з кісточками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Літо - період консервації на зиму. Це самий простий і доступний варіант приготування компоту із черешні. Вам навіть не доведеться очищати черешню від кісточок, що істотно спрощує процес. Пробуємо!
Приготуємо компот із черешні з кісточками на зиму в домашніх умовах. Черешню беремо з розрахунку 0, 5 кг на 3-х літрову банку + 1 склянка цукру. Розкладаємо вимиту черешню з кісточками по стерилізованих банках. Зверху засипаємо цукор і заливаємо окропом. Закочує і перевертаємо банки догори дном. Ми залишаємо на добу в такому положенні, укутавши їх в ковдру. Готовий компот зберігаємо в прохолодному місці. Хай щастить!
- Черешня - 0, 5 кілограма (на 3-х літрову банку)
- Цукор - 1 Склянка (на 3-х літрову банку)
Ретельно промиваємо черешню і очищаємо її від плодоніжок. Розкладаємо черешню по стерилізованих трилітровим банкам. Зверху засипаємо цукор.
Заливаємо окріп (практично до верху). Банки закочує і перевертаємо догори дном, закутавши в теплу ковдру. Ми залишаємо так на добу.
Компот зберігаємо в темному, прохолодному місці.