Компот з черешні на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Компот з черешні доставить вам багато задоволення - смаком, кольором, ароматом. Цей рецепт не передбачає стерилізації і розрахований на 2 літрові банки.
Компот чудово зберігається навіть в домашніх умовах. Рецепт перевірений роками. Я роблю компот з кісточками, смак у такого напою на мій погляд більш насичений і ароматний. Спочатку відберіть лопнули і зіпсовані ягоди, а потім дотримуйтесь моїм вказівкам. Розповідаю, як приготувати компот із черешні на зиму.
- Вода - 1, 5 L
- Черешня - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
Підготуйте всі інгредієнти.
Черешню промийте і відкиньте на сито або друшляк, щоб стекла вся вода.
Банки простерилизуйте і приблизно на третину заповніть черешнею.
Залийте ягоди окропом, накрийте банки стерильними кришками і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду без ягід в каструлю, додайте цукор і помішуючи доведіть до кипіння.
Залийте киплячим сиропом черешню, банки відразу закатати, переверніть догори дном, укутайте як зазвичай і залиште до охолодження. Компот можна буде пити вже через місяць. Вдалих заготовок!