Варення з дині на зиму з лимоном
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити список домашніх заготовок допоможе варення з дині на зиму з лимоном. Думки практично всіх, хто пробував це варення, сходяться в одному - це дуже смачно.
Якщо свіжа диня - продукт, який ні з чим не поєднується, то варення з дині на зиму з лимоном - це приголомшливий тандем смаку. Способів консервування дині існує небагато, але цей рецепт заслуговує на особливу увагу. Навіть діти дуже люблять поєднання дині і лимона у вигляді варення і з задоволенням його їдять.
- Диня - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Лимон - 1 штук
- Ванільний цукор - За смаком
1. На Русі таке варення з дині на зиму з лимоном відомо з давніх часів і вважалося неповторним ласощами. Сьогодні цей продукт став основою для багатьох домашніх заготовок. Отже, для початку чистимо диню від шкірки і насіння.
2. Нарізаємо диню кубиками середнього розміру і відправляємо в глибоку ємність.
3. Засипаємо цукром і залишаємо на ніч. Не забудьте накрити ємність кришкою, щоб не з'явилися мошки. Мінімальна кількість часу за яке диня пустить сік - 5 годин.
4. Через зазначений час додаємо лимонний сік і відправляємо масу на вогонь. Доводимо до кипіння - і відставляємо на 8-10 годин.
5. Через зазначений час знову доводимо до кипіння, варимо 15 хвилин і розливаємо по чистим стерилізованим банкам. Закочує варення з дині на зиму з лимоном і відправляємо в комору.