Варення з кавуна і дині
(покроковий рецепт з фото)
Що ви любите більше - кавун чи диню? Неодмінно спробуйте варення за цим рецептом і ви точно полюбите і то, та інше!
Для того, щоб приготувати варення з кавуна і дині, необхідно правильно підібрати всі необхідні інгредієнти. Плоди потрібні середньостиглі, перезрілі надмірно розварюються. Краще віддати перевагу трохи недостиглі плоди, але додати трохи більше цукру. Зовсім нестиглі теж не підійдуть, вони не дадуть ні смаку, ні кольору, ні запаху. Взагалі варення з кавуна і дині - дуже вдале поєднання. Ласощі виходить незвичайне, трохи пікантне, але дуже смачне - відмінна заготовка на зиму!
- Кавун - 750 грам
- Диня - 750 грам
- Лимон - 1, 5 штуки
- Цукор - 1, 5 кілограма
Підготуйте всі інгредієнти.
Диню очистіть від шкірки і насіння, наріжте м'якоть кубиками і перекладіть у велику каструлю (у мене казанок).
У кавуна за допомогою гострого ножа зріжте шкірку. Зрізати потрібно не тільки зелену, але і білу частину - впритул до м'якоті. М'якоть наріжте кубиками, видаляючи в процесі насіння, після чого додайте кавун до дині.
Засипте кавун і диню цукром і залиште на 8-10 годин, я залишала на ніч.
Вичавіть з лимона сік. Цедру натріть на дрібній тертці або середньої. Додайте цедру і сік в каструлю.
Поставте каструлю на вогонь і доведіть масу до кипіння. Варіть 5-10 хвилин, періодично знімаючи піну, що утворилася. Залиште варення до вечора, а потім варіть таку ж кількість часу. Таким чином проваріть ще два рази - наступного ранку і ввечері. За цей час варення має добре увариться.
За допомогою погружного блендера перетворите варення в однорідну масу, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Розкладіть варення в стерилізовані банки і закрийте. Банки переверніть верх дном, укутайте і залиште до охолодження. Варення з кавуна і дині готове. Зберігайте в прохолодному місці.
Поки варення гаряче, воно не дуже густе, але в міру застигання буде згущуватися. Із вказаної кількості виходить 1, 5 літра варення. Вдалих заготовок!