Рецепт оладок на сухих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Оладки люблять і дорослі, та діти. Чи не так? Для мене оладки - це недільний сніданок для всієї родини, і печу я їх дуже часто. Цей рецепт приготування оладок - один з найулюбленіших і смачних!
Шукали рецепт приготування оладок на сухих дріжджах? Ось він - перед вами, роками перевірений відмінний рецепт. Оладки виходять пишними, легкими і дуже смачними. Невелике уточнення: кількість борошна залежить від рідини кефіру ну і від якості самої муки. А тісто для оладок повинно вийти, як густа сметана. Готуємо!
- Кефір - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (з гіркою або 5 грам)
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 2 склянки (без гірки, можна трохи менше)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
Відміряємо необхідні продукти. Кефір повинен бути теплим (можна навіть трохи підігріти його), а яйця - кімнатної температури.
Висипаємо в теплий кефір цукор (звичайний і ванільний), сіль і сухі дріжджі. Розмішуємо. Можна відразу додати і яйця, але я забула, поки фотографувала процес
Додаємо борошно.
Згадала про яйця і додала їх.
І ретельно перемішуємо все до отримання однорідної маси. Накриваємо серветкою або рушником і ставимо в тепле місце хвилин на 40-50.
Очистимо яблука і наріжемо його тоненькими скибочками.
Тісто для оладок підійшло, збільшилася в обсязі майже в три рази. Ні в якому разі НЕ перемішуємо! !!
На середньому вогні нагріваємо сковороду з рослинним маслом, столовою ложкою акуратно, набираючи з краю, викладаємо тісто, формуючи оладки. Зверху викладаємо скибочки яблук. Можна трохи втопити їх в тісто.
Коли оладки підрум'яняться, перевертаємо і обсмажуємо другу сторону. Смажаться вони швидко.
Ось такі рум'яні і пухкі виходять оладки. Ну і смачні вони, звичайно ж!