Пиріжки на сухих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки на сухих дріжджах - ніжна домашня випічка, яку ви можете приготувати з будь-якою начинкою. Я віддаю перевагу пиріжки з капустою, вони виходять дуже ситними і апетитними! пробуємо!
Перед вами - простий рецепт приготування пиріжків на сухих дріжджах. Насамперед я готував начинку, але краще спочатку зробити тісто. Для начинки обсмажуємо на сковороді капусту з морквою і цибулею. Формуємо з тесту, що підійшов пиріжки, помістивши всередину начинку. Пиріжки смажимо на сковороді до красивого і рум'яного кольору. Хай щастить!
- Борошно - 750 грам
- Вода кип'ячена - 600 мілілітрів
- Капуста - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 10 грам
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
Капусту дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин.
Лук подрібнюємо, морква трьом на тертці. Додаємо цибулю до капусти і готуємо 5 хвилин, потім зменшуємо вогонь, додаємо терту моркву. Перемішуємо і смажимо все до готовності 10-15 хвилин.
Приготуємо тісто. У велику ємність вливаємо теплу воду, додаємо цукор і сіль. Також кладемо дріжджі, розведені в теплій воді, і просіваємо борошно. Замішуємо м'яке тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. У підійшло тісто додайте 1 ст.Л. Рослинної олії, перемішайте і залиште ще на 20 хвилин.
Розділіть тісто на невеликі кульки, з кожного розкачайте коржі і помістіть всередину начинку. Сформуйте пиріжки.
Защипніть краю пиріжків. Тим часом розігріваємо в сковороді рослинне масло.
Обсмажуємо пиріжки з двох сторо до красивого рум'яного кольору.
Смачного!