Макаронний салат з моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже смачне італійське блюдо - макаронний салат з моцарелою, який подають навіть у найкращих ресторанах Риму та Мілану.
Пасту італійці їдять не тільки гарячої, але і холодної, і макаронний салат з моцарелою - тому яскраве підтвердження. З типово італійських інгредієнтів - оливкового масла, оливок, сушених помідорів, базиліка - можна приготувати традиційний італійський салат, який здатний прикрасити навіть святковий стіл. Смак у салату типово італійський - завдяки інгредієнтам. Єдиний мінус - салат недовго зберігається. Простоявши всього добу в холодильнику, він вже починає псуватися. Втім, навряд чи така смакота так довго протримається у вас в холодильнику
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Сушені помідори - 100 грам
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Макарони (черепашки або інші) - 500 грам
- Базилік свіжий - 1 Склянка
- Сир Моцарелла тертий - 1 Склянка
- Оливки без кісточок - 1/2 склянки
За допомогою блендера подрібнюємо до однорідності каперси, оцет, часник, оливкова олія і помідори.
Пасту відварюємо аль денте - тобто, макарони повинні бути небагато тверді. Перемішуємо пасту з отриманим соусом з блендера.
Daem паста ostynut ', потім додаємо в неї тертий сир, нарізаний базилік, свіжий помідор і оливки. Солимо і гарненько перемішуємо. Готово!
Салат подавати до столу холодним. У холодильнику він може зберігатися не більше доби - потім втрачає свої смакові якості.