Рецепт «мокрий» шоколадний торт фото

«мокрий» шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Чеська кухня
Молочні продукти , Какао
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Пропоную рецепт чудового шоколадного торта, вологого, що не потребує просочення, ніжного і смачного. До того ж недорого, з найпростіших інгредієнтів.

Опис приготування:

"Мокрий" шоколадний торт готується зовсім просто, зате результат перевершить всі ваші очікування. У міру вологий корж добре поєднується зі сметанним кремом. Цукор в тісто і цукрову пудру в сметану кладіть до смаку. Я не любитель нудотних тортів, тому вказала кількість на свій погляд. Якщо немає можливості придбати жирну сметану, купите її з вмістом 15-20% жиру і викладіть в сито з марлею. Сито поставте в миску. Надішліть це все в холод на 7-8 годин або на ніч. Вранці отримаєте шикарну, густу сметану. Для отримання 450-500 мл. Густої сметани потрібно 700 мл. Магазинної, жирністю 15-20%.

  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Соняшникова олія - 60 мілілітрів
  • Вода холодна - 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 500 мілілітрів (в вершках, 30-35% жирності)
  • Цукрова пудра - 5-6 Ст. Ложок (в вершках)
  • Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
  • Сода - 1 Чайна ложка (в тісто)
& Quot; Мокрий
Підготуйте інгредієнти для приготування торта.
& Quot; Мокрий
У миску розбийте яйця, і насипте цукор.
& Quot; Мокрий
Добре збийте вінчиком або міксером яйця з цукром.
& Quot; Мокрий
Влийте рафінована рослинна олія.
& Quot; Мокрий
Влийте воду. Вона повинна бути холодною або кімнатної температури.
& Quot; Мокрий
Додайте соду погашену оцтом або лимонним соком. Поступово насипте борошно і перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
& Quot; Мокрий
Просійте какао і додайте в тісто.
& Quot; Мокрий
Знову добре перемішайте тісто.
& Quot; Мокрий
Печіть торт в духовці при температурі 170-175 градусів 35-40 хвилин. Духовку слід заздалегідь розігріти. Час випічки залежить від вашої духовки. Готовність перевіряйте сухий дерев'яною паличкою. Можна пекти торт в мультиварці в режимі"Випічка" . Я так і зробила.
& Quot; Мокрий
Приготуйте крем для торта. Жирну сметану викладіть в миску, додайте цукрову пудру і ванільний цукор. Збийте міксером або віночком блендера до пишної, стійкою і однорідної консистенції.
& Quot; Мокрий
Корж дістаньте з форми, остудіть і розріжте на дві частини вздовж. Прошарками коржі кремом, і змастіть боки торта.
& Quot; Мокрий
Прикрасьте торт за смаком. Я верх торта полила розтопленим шоколадом. Бока посипала подрібненим печивом.
& Quot; Мокрий
"Мокрий" шоколадний торт можна їсти відразу, без вичікування поки він просочиться. Але через кілька годин він стане ще смачніше.

Схожі рецепти