«мокрий» шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт чудового шоколадного торта, вологого, що не потребує просочення, ніжного і смачного. До того ж недорого, з найпростіших інгредієнтів.
"мокрий" шоколадний торт готується зовсім просто, зате результат перевершить всі ваші очікування. У міру вологий корж добре поєднується зі сметанним кремом. Цукор в тісто і цукрову пудру в сметану кладіть до смаку. Я не любитель нудотних тортів, тому вказала кількість на свій погляд. Якщо немає можливості придбати жирну сметану, купите її з вмістом 15-20% жиру і викладіть в сито з марлею. Сито поставте в миску. Надішліть це все в холод на 7-8 годин або на ніч. Вранці отримаєте шикарну, густу сметану. Для отримання 450-500 мл. Густої сметани потрібно 700 мл. Магазинної, жирністю 15-20%.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 60 мілілітрів
- Вода холодна - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Крем - 500 мілілітрів (в вершках, 30-35% жирності)
- Цукрова пудра - 5-6 Ст. Ложок (в вершках)
- Ванільний цукор - 5 грам (в вершках)
- Сода - 1 Чайна ложка (в тісто)
У миску розбийте яйця, і насипте цукор.
Влийте рафінована рослинна олія.
Додайте соду погашену оцтом або лимонним соком. Поступово насипте борошно і перемішайте віночком, щоб не було грудочок.
Знову добре перемішайте тісто.
Приготуйте крем для торта. Жирну сметану викладіть в миску, додайте цукрову пудру і ванільний цукор. Збийте міксером або віночком блендера до пишної, стійкою і однорідної консистенції.
Прикрасьте торт за смаком. Я верх торта полила розтопленим шоколадом. Бока посипала подрібненим печивом.
"мокрий" шоколадний торт можна їсти відразу, без вичікування поки він просочиться. Але через кілька годин він стане ще смачніше.