Торт «Наполеон мокрий»
(покроковий рецепт з фото)
Люди діляться на два типи: вони, хто любить "наполеон" і вони, хто не любить. Це я, звичайно, утрирую, але суть залишається такою. Наша сім'я відноситься до першої категорії, тому я спробувала його зробити вдома.
В інтернеті виявилося багато варіантів створення цієї випічки. Я зупинилася, напевно, на одному з найпростіших. Тепер розповім вам, як приготувати торт "наполеон мокрий" на пательні. Виходить багато коржів, просочених вершковим кремом. Торт прямо тане в роті, залишаючи після себе солодкий післясмак.
- Вершкове масло - 400 грам
- Яєчний жовток - 10 штук
- Молоко - 2250 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
Зробіть крем. Жовтки збийте зі склянкою цукру.
1750 мл молока доведіть до кипіння в сотейнику.
У мисці змішайте стакан молока з двома ст. Ложками борошна і жовткова масою.
Масу з третього кроку обережно влийте до киплячого молока. Заважайте суміш на повільному вогні пару хвилин, щоб вийшов заварний крем.
Готовий крем залиште остигати, посипавши його зверху ваніліном.
Для створення тесту трохи нагрійте молоко. Додайте в нього дрібку цукру і солі. Розмішайте.
Всипте борошно з цукром, що залишився, замішайте тісто.
Тісто розкачати в ковбаску і розділіть на 22 частини. Кожну скачайте в кульку.
Розкачайте тонкі коржі формату А4. Проколіть їх виделкою, щоб не було бульбашок при готуванні.
Випікайте коржі на сухій сковороді з двох сторін дуже швидко і до рум'яного кольору.
Розм'якшене вершкове масло умішайте в остиглий крем лопаткою.
Зберіть торт. Для цього накладайте один на одного коржі, густо промащуючи їх кремом.
Залиште торт на 12 годин в холодильнику. А потім приступайте до чаювання!