Рецепт Маннік мокрий фото

Маннік мокрий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Крупи , Кефір , Молоко , Манька
На полуденок , Для дітей
Випічка , Манник
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо вам, як і мені, за смаком проста домашня випічка, тоді поповнити колекцію улюблених рецептів пропоную ще одним класним варіантом манника. Чудовий пиріг для всієї родини без особливого клопоту.

Опис приготування:

Трохи змінивши класичний рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати маннік мокрий. Ніжний, вологий і повітряний пиріг - відмінний варіант до чаю. При бажанні в тісто можна додати горішки, цукати або сухофрукти, а також варення або цедру цитрусових, наприклад. Побалуйте себе смачненьким до чаю.

  • Яйце - 1-2 штук
  • Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ванілін - 1 щіпка
маннік мокрий - фото крок 1
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму маслом і присипте манкою. У глибокій мисці з'єднайте яйця з сіль, цукром і ваніліном.
маннік мокрий - фото крок 2
2. Збийте все до однорідності. Кефіром залийте манну крупу. Влейте молоко в мисочку, перемішайте.
маннік мокрий - фото крок 3
3. Додайте соду або розпушувач, всипте просіяне борошно, продовжуючи збивати, щоб тісто було повітряним.
маннік мокрий - фото крок 4
4. Викладіть в мисочку манку з кефіром, ще раз як слід перемішайте. Усе, тісто можна відправляю у жароміцних форму і ставити в духовку.
маннік мокрий - фото крок 5
5. Залежно від розміру форми випікайте маннік від 30 до 55 хвилин. Верх повинен підрум'янитися, а сірник виходити з тіста сухою.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти