Маннік мокрий
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам, як і мені, за смаком проста домашня випічка, тоді поповнити колекцію улюблених рецептів пропоную ще одним класним варіантом манника. Чудовий пиріг для всієї родини без особливого клопоту.
Трохи змінивши класичний рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати маннік мокрий. Ніжний, вологий і повітряний пиріг - відмінний варіант до чаю. При бажанні в тісто можна додати горішки, цукати або сухофрукти, а також варення або цедру цитрусових, наприклад. Побалуйте себе смачненьким до чаю.
- Яйце - 1-2 штук
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму маслом і присипте манкою. У глибокій мисці з'єднайте яйця з сіль, цукром і ваніліном.
2. Збийте все до однорідності. Кефіром залийте манну крупу. Влейте молоко в мисочку, перемішайте.
3. Додайте соду або розпушувач, всипте просіяне борошно, продовжуючи збивати, щоб тісто було повітряним.
4. Викладіть в мисочку манку з кефіром, ще раз як слід перемішайте. Усе, тісто можна відправляю у жароміцних форму і ставити в духовку.
5. Залежно від розміру форми випікайте маннік від 30 до 55 хвилин. Верх повинен підрум'янитися, а сірник виходити з тіста сухою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!