Маннік мокрий
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо вам, як і мені, за смаком проста домашня випічка, тоді поповнити колекцію улюблених рецептів пропоную ще одним класним варіантом манника. Чудовий пиріг для всієї родини без особливого клопоту.
Опис приготування:
Трохи змінивши класичний рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати маннік мокрий. Ніжний, вологий і повітряний пиріг - відмінний варіант до чаю. При бажанні в тісто можна додати горішки, цукати або сухофрукти, а також варення або цедру цитрусових, наприклад. Побалуйте себе смачненьким до чаю.
- Яйце - 1-2 штук
- Сода або розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму маслом і присипте манкою. У глибокій мисці з'єднайте яйця з сіль, цукром і ваніліном.
2. Збийте все до однорідності. Кефіром залийте манну крупу. Влейте молоко в мисочку, перемішайте.
3. Додайте соду або розпушувач, всипте просіяне борошно, продовжуючи збивати, щоб тісто було повітряним.
4. Викладіть в мисочку манку з кефіром, ще раз як слід перемішайте. Усе, тісто можна відправляю у жароміцних форму і ставити в духовку.
5. Залежно від розміру форми випікайте маннік від 30 до 55 хвилин. Верх повинен підрум'янитися, а сірник виходити з тіста сухою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!