Аджика з аличі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите всілякі заготовки на кшталт аджики, то думаю, що цей рецепт приготування аджики з аличі на зиму вам сподобається! Виходить вона сонячного жовтого кольору, кислуватий і пряна!
Взагалі, я дуже довго цей рецепт приготування аджики з аличі на зиму саме так і обзивала, а потім виявилося, що це практично ткемалі власного приготування! Так що, можна сказати, двох зайців одним пострілом. Словом, розповім і вам, як приготувати аджику з аличі на зиму, раджу цю заготовку подавати як соус або ж додавати в перші страви, зразок супу-харчо або російських щей!
- Вуглеводи - 1 кілограм
- Часник - 2 штуки(2 головки)
- Перець чилі - 1 штука
- Зелень - 2 штуки(2 пучка (Braai, кріп, м'ята))
- Шафран - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 3 чайних ложки
1. Аличу відварюємо, охолоджуємо, відокремлюємо м'якоть від кісточок.
2. Поки алича остигаємо, в блендері змішаємо все спеції, перець і часник.
3. Додамо м'якоть аличі, сіль і цукор. Змішаємо до однорідності в блендері.
4. Перекладаємо в каструлю, розбавляємо пюре водою, що залишилася після варіння аличі, або просто окропом. Консистенція повинна бути як у сметани. Доводимо до кипіння на маленькому вогні, кип'ятимо ще 15 хвилин.
5. Перекладаємо в підготовлені стерильні баночки, закриваємо кришками. Після охолодження зберігаємо в холодильнику. Подаємо до риби і м'яса. Смачного!