Свиняче філе з чебрецем
(покроковий рецепт з фото)
Проста начинка і оболонка з бекону робить свиняче філе з чебрецем неймовірно смачним і ніжним блюдом. Свиняче філе за цим рецептом особливо популярно у Франції.
Свиняче філе з чебрецем - відмінний спосіб смачно приготувати свиняче м'ясо так, щоб воно стало м'яким. Спосіб цей винайшли французи, однак взяти на озброєння його варто і нам. Мені свиняче філе з чебрецем подобається саме своєю м'якістю і соковитістю, яка досягається завдяки оболонці і начинці. Приготоване м'ясо навіть на свинину не схожа - настільки воно м'яке і соковите. Хай щастить!
- Svinoe файл - 1 кілограм
- Вершкове масло - 25 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Білий черствий хліб - 100 грам
- Гілочка чебрецю - 4 штуки
- Гілочка петрушки - 4 штуки
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Тонкі скибочки бекону - 8 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сухий вермут - 100 мілілітрів
- Курячий бульйон - 300 мілілітрів
Не лякайтеся великої кількості інгредієнтів - все готується дуже просто. У чашу для блендера кладемо нарізану кубиками черствий хліб, цибуля, чебрець, петрушку, половину каперсів і лимонну цедру. Подрібнюємо все це справа до однорідності.
В ту ж суміш додаємо одне сире яйце, сіль і перець. Дуже гострим ножем акуратно розрізаємо свиняче філе навпіл, на одну половинку кладемо начинку з блендера, інший її закриваємо. Виходить такий собі бутерброд.
Начинений свиняче філе загортаємо в тонкі скибочки бекону. Для надійності в двох-трьох місцях зав'язуємо філе ниточками, щоб вийшов міцненький рулет.
Кладемо філе в жаровню і, полив оливковою олією, запікаємо 50 хвилин при температура 170 градусів. М'ясо, власне, готово - його можна перекладати на тарілки і подавати до столу.
Однак я рекомендую приготувати до свинячого філе ще й соус. У запікання, в якій ви випікали філе, залишилося трохи соусу. Додаємо в нього борошно, перемішуємо і варимо на повільному вогні. Потім додаємо в жаровню вермут, потроху випаровуємо, потім заливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо ще хвилин 5 - і соус готовий.
Подавати найкраще так: нарізати свиняче філе на скибочки товщиною 2-3 сантиметра і зверху полити приготованим соусом.
Ммм, написав все це і самому дуже захотілося приготувати свиняче філе знову :))) Смачного!
Однак я рекомендую приготувати до свинячого філе ще й соус. У запікання, в якій ви випікали філе, залишилося трохи соусу. Додаємо в нього борошно, перемішуємо і варимо на повільному вогні. Потім додаємо в жаровню вермут, потроху випаровуємо, потім заливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо ще хвилин 5 - і соус готовий.
Подавати найкраще так: нарізати свиняче філе на скибочки товщиною 2-3 сантиметра і зверху полити приготованим соусом.
Ммм, написав все це і самому дуже захотілося приготувати свиняче філе знову :))) Смачного!