Рецепт Свиняче філе з чебрецем фото

Свиняче філе з чебрецем
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
М'ясо , Свинина , Чебрець
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Проста начинка і оболонка з бекону робить свиняче філе з чебрецем неймовірно смачним і ніжним блюдом. Свиняче філе за цим рецептом особливо популярно у Франції.

Опис приготування:

Свиняче філе з чебрецем - відмінний спосіб смачно приготувати свиняче м'ясо так, щоб воно стало м'яким. Спосіб цей винайшли французи, однак взяти на озброєння його варто і нам. Мені свиняче філе з чебрецем подобається саме своєю м'якістю і соковитістю, яка досягається завдяки оболонці і начинці. Приготоване м'ясо навіть на свинину не схожа - настільки воно м'яке і соковите. Хай щастить!

  • Svinoe файл - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Білий черствий хліб - 100 грам
  • Гілочка чебрецю - 4 штуки
  • Гілочка петрушки - 4 штуки
  • Каперсами - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Тонкі скибочки бекону - 8 штук
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сухий вермут - 100 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 300 мілілітрів
свиняче філе з чебрецем - фото крок 1
Не лякайтеся великої кількості інгредієнтів - все готується дуже просто. У чашу для блендера кладемо нарізану кубиками черствий хліб, цибуля, чебрець, петрушку, половину каперсів і лимонну цедру. Подрібнюємо все це справа до однорідності.
свиняче філе з чебрецем - фото крок 2
В ту ж суміш додаємо одне сире яйце, сіль і перець. Дуже гострим ножем акуратно розрізаємо свиняче філе навпіл, на одну половинку кладемо начинку з блендера, інший її закриваємо. Виходить такий собі бутерброд.
свиняче філе з чебрецем - фото крок 3
Начинений свиняче філе загортаємо в тонкі скибочки бекону. Для надійності в двох-трьох місцях зав'язуємо філе ниточками, щоб вийшов міцненький рулет.
свиняче філе з чебрецем - фото крок 4
Кладемо філе в жаровню і, полив оливковою олією, запікаємо 50 хвилин при температура 170 градусів. М'ясо, власне, готово - його можна перекладати на тарілки і подавати до столу.
Однак я рекомендую приготувати до свинячого філе ще й соус. У запікання, в якій ви випікали філе, залишилося трохи соусу. Додаємо в нього борошно, перемішуємо і варимо на повільному вогні. Потім додаємо в жаровню вермут, потроху випаровуємо, потім заливаємо бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо ще хвилин 5 - і соус готовий.
Подавати найкраще так: нарізати свиняче філе на скибочки товщиною 2-3 сантиметра і зверху полити приготованим соусом.
Ммм, написав все це і самому дуже захотілося приготувати свиняче філе знову :))) Смачного!

Схожі рецепти