Капустяні оладки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Чудове блюдо. Легке і смачне. Приготувати може будь-яка господиня без клопоту.
Капусту треба бланшувати, остудити і додати в тісто. Смажимо оладки з капусти також, як звичайні. Смачного!
- Капуста білокачанна молода - 1 штука
- Зелень будь-яка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Борошно - 1, 5 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Куряче яйце - 2 штуки
Капусту білокачанну нашаткувати дрібно. Помістити в каструлю, влити 1 стакан води і дати закипіти. Помішуючи, варіть капусту в злегка підсоленій воді 6-7 хвилин. Відкиньте на сито. Дайте стекти воді. Капусту помістіть в миску.
Влийте кефір, додайте пару яєць. Перемішайте.
Додайте просіяне борошно і зелень. Додайте сіль і перець за смаком. Перемішайте. Тісто для оладок готове.
З отриманого тесту смажимо оладки на рослинному маслі. Викладаємо столовою ложкою на гарячу сковороду.
Подайте до столу. Оладки дуже смачні. Мені дуже сподобались. Легкі і ніжні. Смачні навіть в холодній страві. У тісто можна додати трохи видавленого через прес часнику, тоді смак оладок буде трохи іншим.