Kataifi
(покроковий рецепт з фото)
Хочете скуштувати знамениту страву грецької кухні? Тоді пропоную вам на замітку нескладний варіант, як приготувати катаіфі з фісташкової начинкою і солодким сиропом. Неймовірно смачно і апетитно!
Цей рецепт приготування катаіфі припаде до смаку всім любителям незвичайних десертів. Апетитне хрустке тісто, горіхова начинка і сироп - це просто чудове поєднання, яке не залишить вас байдужими. Якщо вам вдалося знайти катаіфі, то, не роздумуючи, вирушайте на кухню, щоб приготувати цей десерт.
- Тісто катаіфі - 400 грам
- Fistashki - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 2 склянки
- Лимон - 0.5 штуки
1. Фісташки подрібніть трохи, але не до стану порошку, вони повинні відчуватися в страві. Тому у мене ось такі шматочки виходять.
2. Підготуйте невеликі мисочки або чашки, щоб формувати в них кульки.
3. Візьміть невелику смужку тесту, викладіть її в чашку. Розподіліть, щоб вийшло щось подібне на гніздо. З катаіфі в домашніх умовах досить зручно працювати, так що це нескладний процес.
4. У центр викладіть трохи горішків.
5. Візьміть ще невелику смужку тесту, викладіть її зверху. Акуратно переверніть чашку, щоб сформувати кульку.
6. Готові кульки викладайте у жароміцних форму близько один до одного.
7. Розтопити вершкове масло, полийте їм кульки зверху. У розігріту до 180 градусів відправте форму хвилин на 20-30.
8. А тим часом потрібно зварити сироп. З'єднайте цукор з водою, поставте на вогонь. Після закипання млоїте хвилини 3. Потім зніміть з вогню, трохи остудіть і влийте сік половини лимона. Коли з'явиться апетитна рум'яна кірочка, дістаньте форму з духовки і щедро блюдо полийте сиропом.
9. Ось і весь секрет, як приготувати катаіфі в фісташками. Перед подачею кожен кульку додатково можна присипати горішками.
10. Ось така краса. Оригінально, апетитно і смачно виходить. Пригощайтеся!