Грецьке тісто «Kataifi»
(покроковий рецепт з фото)
Зараз я вас познайомлю з дуже несподіваним і цікавим рецептом. Він вам дуже сподобається, якщо ви любите солодкі або навіть нудотні десерти з південних країн. Хоча б разок, але спробуйте.
Поділюся з вами рецептом, як приготувати грецьке тісто "катаіфі", а саме - блюдо "баклавас" . Такий десерт я пробувала і в Греції, і в Туреччині, і в Єгипті. Принцип його створення і головний інгредієнт однакові. Просто трохи змінюється солодка заливка. Таке блюдо є веганським і пісним.
- Обкладинка - 2 грами
- Fistashki - 60 грам
- Тісто катаіфі - 250 грам
- Цукор - 300 грам
- Волоський горіх - 35 грам
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
Подрібніть 35г фісташок і волоських горіхів з корицею і 50г цукру.
Тісто розморозити. Розділіть його на частини в 3-4 см. Шириною. На один кінець укладіть горіхову начинку. Загорніть тісто рулетиком.
Викладіть рулети в силіконову форму для випічки. Полийте блюдо маслом, посипте подрібненими фісташками. Випікайте десерт в духовій шафі при 160 градусах протягом 50 хвилин.
Добре промийте лимон. Натріть його цедру в воду. Туди ж вичавіть сік і всипте цукор. Доведіть суміш до кипіння. Потім варите 15 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні. Цією заливкою полийте вже готовий десерт.
Готового блюда необхідно постояти півгодини в холодильнику. Приємною дегустації!