Рецепт Грецьке тісто «Kataifi» фото

Грецьке тісто «Kataifi»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто, Горіхи
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Випічка

Зараз я вас познайомлю з дуже несподіваним і цікавим рецептом. Він вам дуже сподобається, якщо ви любите солодкі або навіть нудотні десерти з південних країн. Хоча б разок, але спробуйте.

Поділюся з вами рецептом, як приготувати грецьке тісто "катаіфі", а саме - блюдо "баклавас" . Такий десерт я пробувала і в Греції, і в Туреччині, і в Єгипті. Принцип його створення і головний інгредієнт однакові. Просто трохи змінюється солодка заливка. Таке блюдо є веганським і пісним.

  • Обкладинка - 2 грами
  • Fistashki - 60 грам
  • Тісто катаіфі - 250 грам
  • Цукор - 300 грам
  • Волоський горіх - 35 грам
  • Оливкова олія - 100 мілілітрів
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
грецьке тісто
Подрібніть 35г фісташок і волоських горіхів з корицею і 50г цукру.
грецьке тісто
Тісто розморозити. Розділіть його на частини в 3-4 см. Шириною. На один кінець укладіть горіхову начинку. Загорніть тісто рулетиком.
грецьке тісто
Викладіть рулети в силіконову форму для випічки. Полийте блюдо маслом, посипте подрібненими фісташками. Випікайте десерт в духовій шафі при 160 градусах протягом 50 хвилин.
грецьке тісто
Добре промийте лимон. Натріть його цедру в воду. Туди ж вичавіть сік і всипте цукор. Доведіть суміш до кипіння. Потім варите 15 хвилин, помішуючи, на невеликому вогні. Цією заливкою полийте вже готовий десерт.
грецьке тісто
Готового блюда необхідно постояти півгодини в холодильнику. Приємною дегустації!

Схожі рецепти