Рецепт Грецьке тісто «Filo» фото

Грецьке тісто «Filo»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто , Тісто філо
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Соуси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Розповім сьогодні про те, як приготувати грецьке тісто «Філо». Весь секрет полягає в копіткої і делікатній роботі над його приготуванням. Таке тісто підходить для випічки і десертів.

Опис приготування:

Тісто «Філо» - це одна з різновидів листкового тіста. Його особливість в тому, що всі верстви (їх кількість) ви робите самі. Солодощі з цього тесту дуже популярні на сході, наприклад, Пехлеві. Можна зробити овочевий, сирний або м'ясний пиріг. В результаті виходить 18 найтонших листів.

  • Борошно - 1, 3-1, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний оцет - 0, 5 чайних ложки
1
Встановіть спеціальну насадку для замішуючи тесту у вигляді метелика. У чашу міксера просійте борошно і додайте сіль, перемішайте.
2
В окремій ємності змішайте воду, рослинне масло і яблучний оцет.
3
Тонкою цівкою введіть всі рідкі інгредієнти, перемішуйте до утворення єдиного кома (води може знадобитися трохи більше або менше).
4
Встановіть насадку"весло" і вимішують тісто 10 хвилин, а якщо робите вручну, то на це піде близько 20 хвилин.
5
Перекладіть тісто на дошку з борошном і обомніте протягом 2 хвилин. Плівку змастіть рослинною олією і оберніть в неї тісто, відправте його на 2 години в холодильник.
6
Дістаньте тісто з холодильника, потім розділіть його на 18 рівних частин, щоб тісто не обвітрилося, помістіть все під плівку і працюйте з кожної по черзі.
7
Сформуйте з кожної частини тесту кульку, потім розкачайте на столі з борошном в дуже тонкий пласт.
8
Акуратно зніміть лист тіста зі столу і пальцями потроху розтягуйте його, перекладіть на стіл і посипте борошном, виконайте ті ж дії з іншим тестом.
9
Посипайте борошном між усіма листами тесту, щоб вони не злиплися, а залишалися окремими шарами.

Схожі рецепти