Filo
(покроковий рецепт з фото)
Це майже невагоме витяжний тісто, яке готується з невеликим додаванням води і масла, без яєць. Дивіться, як приготувати фило - ніжне і тонке тісто для випічки.
Тісто філо дає нескінченний простір нашої фантазії! З нього можна зробити і вишуканий десерт, і ситний, смачний пиріг з м'ясом. Філо пахлава, пиріжки, тіропіта, штрудель і будь-яка інша випічка - неймовірно ніжна, хрустка із золотистою скоринкою. Спробуйте приготувати щось новеньке з тіста філо і діліться рецептами в коментарях. Всім смачного!
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
У миску всипте борошно і додайте сіль, перемішайте.
Додайте в суміш оцет і масло.
Змішайте всі на низькій швидкості міксера, додавайте воду і продовжуйте замішувати тісто.
Якщо всі інгредієнти не зібралися в грудочку, додайте ще трохи води.
Замісити тісто з насадкою гачок, вимішують протягом 10 хвилин.
Отлючіте міксер і помісити тісто ще руками 5 хвилин. Якщо у вас немає міксера, вимішують тісто руками протягом 20 хвилин.
На тісто зверху нанесіть 1 чайну ложку масла.
Накрийте тісто харчовою плівкою, поставте його на 30 хвилин в холодильник.
Розділити тісто 8 рівних частин.
Розкочуйте все шматочки по черзі, укладайте його шарами. Тісто можна заморожувати для подальшого використання.