Рецепт Filo фото

Filo
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто , Тісто філо
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це майже невагоме витяжний тісто, яке готується з невеликим додаванням води і масла, без яєць. Дивіться, як приготувати фило - ніжне і тонке тісто для випічки.

Опис приготування:

Тісто філо дає нескінченний простір нашої фантазії! З нього можна зробити і вишуканий десерт, і ситний, смачний пиріг з м'ясом. Філо пахлава, пиріжки, тіропіта, штрудель і будь-яка інша випічка - неймовірно ніжна, хрустка із золотистою скоринкою. Спробуйте приготувати щось новеньке з тіста філо і діліться рецептами в коментарях. Всім смачного!

  • Борошно - 300 грам
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Оцет - 1 Чайна ложка
Filo - фото крок 1
У миску всипте борошно і додайте сіль, перемішайте.
Filo - фото крок 2
Додайте в суміш оцет і масло.
Filo - фото крок 3
Змішайте всі на низькій швидкості міксера, додавайте воду і продовжуйте замішувати тісто.
Filo - фото крок 4
Якщо всі інгредієнти не зібралися в грудочку, додайте ще трохи води.
Filo - фото крок 5
Замісити тісто з насадкою гачок, вимішують протягом 10 хвилин.
Filo - фото крок 6
Отлючіте міксер і помісити тісто ще руками 5 хвилин. Якщо у вас немає міксера, вимішують тісто руками протягом 20 хвилин.
Filo - фото крок 7
На тісто зверху нанесіть 1 чайну ложку масла.
Filo - фото крок 8
Накрийте тісто харчовою плівкою, поставте його на 30 хвилин в холодильник.
Filo - фото крок 9
Розділити тісто 8 рівних частин.
Filo - фото крок 10
Розкочуйте все шматочки по черзі, укладайте його шарами. Тісто можна заморожувати для подальшого використання.