Тісто для біляшу
(покроковий рецепт з фото)
Татарська випічка багата всілякими пирогами і пиріжками, адже борошняні страви займають почесне місце в цій кухні. Особливо славиться великою белеш - пиріг з начинкою з м'яса, картоплі або крупи. Поділюся, як приготувати белеш і дам рецепт тесту, яке готується швидко і просто.
Традиційно (особливо для урочистих випадків) великий белеш готується у формі низького усіченого конуса з невеликим отвором зверху, яке закривається «кришечкою» з тіста.
- Борошно пшеничне - 560 грам
- Молоко - 150 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 15 грам
- Сіль - 7 грам
1
У чаші електричного міксера насадкою для тіста перемішайте молоко і яйця на низькій швидкості.
2
Не перестаючи перемішувати, додайте розтоплене вершкове масло, цукор і сіль.
3
Потім поступово додайте просіяне борошно і перемішайте тісто міксером до однорідності.
4
Викладіть тісто на стіл, місите його вручну протягом 2-3 хвилин.
5
Накрийте тісто харчовою плівкою і залиште столі на 30 хвилин, щоб тісто «відпочило».
6
Тепер можна приступати до приготування великого белеш.