Бездріжжеве тісто для біляшів
(покроковий рецепт з фото)
Біляші - татарські пиріжки з м'ясом, зазвичай готуються з рубленого фаршу і дріжджового тіста. Але коли часу в обріз, пропоную замішувати кефіру тесту для біляшів - простий рецепт без дріжджів.
Тісто для біляшів повинно бути пишним і еластичним, щоб випічка виходила повітряної і легкою. Сьогодні поділюся з вами, як приготувати тісто для біляшів по дуже простому рецептом. Тісто готуватися на кефірі з содою, за рахунок чого йде реакція і тісто виходить пишним і повітряним. Ну і звичайно, значна економія часу, на відміну від тривалої метушні з дріжджовим тестом. Візьміть на замітку цей простий і швидкий спосіб.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Кефір - 2 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1
Борошно просійте в глибокий посуд.
2
Додати сіль пристрасть, додайте соду і добре все перемішайте.
3
Невеликими порціями вливайте кефір і замішують тісто.
4
Викладіть тісто на робочу поверхню і додавайте по одній ложі рослинного масла.
5
Місити тісто потрібно 10- 15 хвилин, щоб воно стало м'яким і еластичним.
6
Накрийте тісто рушником і залиште на 20-30 хвилин. Тісто можна використовувати для ліплення біляшів.