Тісто дріжджове для біляшів
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати тісто дріжджове для біляшів? Рецепт зовсім нескладний, продукти доступні. Тісто виходить дивовижним, легким в роботі і ніжним. А біляші хрусткі, пишні та смачні.
Смак біляшів сильно залежить від самого тіста. І у кожного є свій хороший рецепт для його приготування. Я хочу поділиться з вами своїм, не складним рецептом приготування тіста дріжджового для біляшів. Тісто ніжне, легко ліпиться і біляші виходять дуже смачними: повітряні і хрусткі.
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вода - 400 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50-80 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
Приготуємо опару для тіста. Для цього змішаємо цукор, сіль, дріжджі і склянку теплої води. Добре розмішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Займемося тестом: в глибоку каструлю або миску додаємо тепле молоко і теплу воду.
Потім додаємо рослинне масло.
Далі додаємо борошно, але не всю, а, де до 2/3 і замішуємо тісто.
Потім додаємо в тісто опару, добре розмішуємо.
Додаємо решту борошна і добре вимішуємо тісто. Потім накриваємо рушником або кришкою і ставимо в тепле місце.
Коли тісто збільшилася в два рази, його необхідно обмять. Зробити це треба ще два-три рази.
Далі присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто, вимішуємо його. Потім перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет і на 30 хвилин відправляємо його в холодильник.