Рецепт Тісто дріжджове для біляшів фото

Тісто дріжджове для біляшів
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, Для дітей
Випічка

Хочете дізнатися, як приготувати тісто дріжджове для біляшів? Рецепт зовсім нескладний, продукти доступні. Тісто виходить дивовижним, легким в роботі і ніжним. А біляші хрусткі, пишні та смачні.

Смак біляшів сильно залежить від самого тіста. І у кожного є свій хороший рецепт для його приготування. Я хочу поділиться з вами своїм, не складним рецептом приготування тіста дріжджового для біляшів. Тісто ніжне, легко ліпиться і біляші виходять дуже смачними: повітряні і хрусткі.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 50-80 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 1
Приготуємо опару для тіста. Для цього змішаємо цукор, сіль, дріжджі і склянку теплої води. Добре розмішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 2
Займемося тестом: в глибоку каструлю або миску додаємо тепле молоко і теплу воду.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 3
Потім додаємо рослинне масло.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 4
Далі додаємо борошно, але не всю, а, де до 2/3 і замішуємо тісто.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 5
Потім додаємо в тісто опару, добре розмішуємо.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 6
Додаємо решту борошна і добре вимішуємо тісто. Потім накриваємо рушником або кришкою і ставимо в тепле місце.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 7
Коли тісто збільшилася в два рази, його необхідно обмять. Зробити це треба ще два-три рази.
тісто дріжджове для біляшів - фото крок 8
Далі присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто, вимішуємо його. Потім перекладаємо тісто в поліетиленовий пакет і на 30 хвилин відправляємо його в холодильник.

Схожі рецепти