Оладки з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.
Краса цих оладок в тому, що їх можна зробити однаково смачними і з сіллю, і з цукром. Вибирайте самі. Я сьогодні зробила їх солодкими, подавала до чаю і гарбузовому джему. Пригощайтеся!
Опис приготування:
Щоб приготувати млинці з моркви, потрібно натерти моркву на самій дрібній тертці. Додати яйця, цукор, соду, борошно, лимонний сік. Перемішати. Смажити оладки в гарячому маслі на середньому вогні до золотої скоринки.
- Морква - 2 штуки (середні за розміром)
- Яйце - 2 штуки
- Сіль / цукор - За смаком
- Сода - 1 щіпка (гашене)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
- Масло рослинне рафіноване - 2-3 Ст. Ложок (для смаження оладок)
Підготуємо продукти. Морква потрібно вимити і очистити.
Натріть моркву на дрібній тертці. Додайте цукор і яйця. Ретельно перемішайте. Можна додати в солодкі оладки дрібку ваніліну для аромату.
Всипте борошно, соду. Додайте лимонний сік.
Перемішайте ретельно. Тісто до смаження готове.
Розігрійте масло в сковороді. Викладайте ложкою тісто, і смажте оладки до рум'яної скоринки.
Переверните, обсмажте з іншого боку.
Оладки з моркви готові, приємного!