Швидкий маринад для моркви
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані овочі - чудова закуска для щоденного меню до основних страв. Якщо вам подобається балувати сім'ї чимось оригінальним і смачним, сміливо беріть на замітку цей простий рецепт.
Хочу показати, як приготувати швидкий маринад для моркви. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде 4-5 banoçek, які можна сміливо зберігати в холодильнику до 1 місяці. Набір спецій може відрізнятись, в залежності від ваших смакових уподобань. Спробувати точно варто, морковочка виходить дуже пікантній і апетитною!
- Морква - 1.2 кілограма
- Цибулина - 1/2 штуки
- Вода - 2 склянки
- Оцет - 2 склянки
- Цукор - 3 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Спеції - За смаком (насіння koriandra, гірчиці, селери, імбир, куркума)
1. Морква очистіть, наріжте тонкими кружечками. Викладіть в каструлю з киплячою водою і проваріть 4-5 хвилин до м'якості. Важливо не переварити, що морква залишалася трохи хрусткою. Зніміть з вогню і злийте воду, додайте дрібно нарізану цибулю.
2. В окремій каструлі з'єднайте цукор, воду, оцет, сіль і спеції. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 5, щоб цукор добре розчинився. Зніміть з вогню і акуратно викладіть моркву в гарячий маринад.
3. Залиште морква в маринаді при кімнатній температурі до повного охолодження. Після розкладіть по банках і приберіть в холодильник. Пробувати можна вже через добу.
Смачного!
Смачного!