Швидкий маринад для капусти
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати швидкий маринад для капусти всього за добу. Таким маринадом потрібно залити капусту, закрити кришкою і залишити до ранку. Рецепт вимагає мінімальних зусиль.
Маринована капуста це не тільки неймовірно смачно, але і дуже корисно! У ній міститься багато вітаміну С, а клітковина сприяє нормальному травленню. Маринад для капусти готується дуже швидко, та й сама капуста виходить вже через 10-12 годин. Чим довше вона буде стояти в маринаді, тим більш насиченим і "ядренее" ставатиме.
Рецепт можна урізноманітнити додаванням ягід журавлини.
- Вода - 1 літрів
- Лавровий лист - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний, перець горошком - За смаком
1. Я дуже люблю рецепт цього маринаду, оскільки капуста готова вже через 12 годин. Я зазвичай заливаю її з вечора, а на ранок вона вже готова. Якщо почекати добу - вона буде ще краще і кислі. Отже, ставимо воду в ємності на вогонь і доводимо до кипіння.
2. У киплячу воду додаємо сіль і рослинне масло. Вимкнувши воду і давши їй трохи охолонути, додаємо суміш перців і лавровий лист. Даємо розсолу постояти 10 хвилин.
3. Чистимо і нарізаємо часник на частини. Потім викладаємо капусту в банку, розподіливши рівномірно нарізаний часник серед маси капусти.
4. Заливаємо гарячим розсолом і закриваємо банку кришкою. Ми залишаємо на ніч. На ранок наша капусточка буде готова!