Рецепт Пиріг з аличею фото

Пиріг з аличею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Дріжджове тісто, Вуглеводи
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Дріжджовий пиріг з аличею - ця саме та випічка, яка порадує вашу сім'ю за черговим чаюванням. Пишний, незвичайно ніжний пиріг, де солодке тісто добре поєднується з кислою аличею.

Пропоную рецепт приготування здобного, дріжджового тіста на кефірі. Випічка з таким тестом виходить чудовою. Сьогодні у мене пиріг з аличею в формі ромашки. Дріжджі можна взяти сухі або свіжі. Сухих потрібно в три рази менше. З такого тіста можна пекти пиріжки, пироги, булочки, зал, рулети.

  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 350-400 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Вуглеводи - 200 грам
пиріг з аличею - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога з аличею.
пиріг з аличею - фото крок 2
У миску налийте кефір.
пиріг з аличею - фото крок 3
Додайте дріжджі.
пиріг з аличею - фото крок 4
Всипте сіль, звичайний цукор і ванільний.
пиріг з аличею - фото крок 5
Додайте яйце.
пиріг з аличею - фото крок 6
Влийте розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте віночком кефір, дріжджі, сіль, цукор, яйце, масло і ванільний цукор.
пиріг з аличею - фото крок 7
Всипте просіяне борошно.
пиріг з аличею - фото крок 8
Замісити м'яке, еластичне тісто.
пиріг з аличею - фото крок 9
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі.
пиріг з аличею - фото крок 10
Після тісто обомніте і розділіть на 10-11 кульок. Кожна кулька розкачайте в коржик і викладіть аличу без кісточки.
пиріг з аличею - фото крок 11
З'єднайте краю коржі вгорі, утворюючи мішечок. Потім його переверніть і отримаєте круглу булочку.
пиріг з аличею - фото крок 12
Решта кульки так само розкачайте в коржик і викладіть аличу. Посипте аличу цукром.
пиріг з аличею - фото крок 13
З решти тіста сформуйте пиріжки.
пиріг з аличею - фото крок 14
Викладіть булочку посередині сковороди, а пиріжки по краю. Дайте постояти пирога в теплі 30-35 хвилин. Змастіть яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175 градусів.
пиріг з аличею - фото крок 15
Випікайте пиріг 40-45 хвилин до готовності.
пиріг з аличею - фото крок 16
Пиріг з аличею готовий.
пиріг з аличею - фото крок 17
Остудіть його і подавайте до столу.
пиріг з аличею - фото крок 18
Ароматний, пишний пиріг, з ніжним, повітряним тестом підійде до чаю, кава, молоку.

Схожі рецепти