Пиріг з аличею
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджовий пиріг з аличею - ця саме та випічка, яка порадує вашу сім'ю за черговим чаюванням. Пишний, незвичайно ніжний пиріг, де солодке тісто добре поєднується з кислою аличею.
Пропоную рецепт приготування здобного, дріжджового тіста на кефірі. Випічка з таким тестом виходить чудовою. Сьогодні у мене пиріг з аличею в формі ромашки. Дріжджі можна взяти сухі або свіжі. Сухих потрібно в три рази менше. З такого тіста можна пекти пиріжки, пироги, булочки, зал, рулети.
- Кефір - 150 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Вуглеводи - 200 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога з аличею.
У миску налийте кефір.
Додайте дріжджі.
Всипте сіль, звичайний цукор і ванільний.
Додайте яйце.
Влийте розтоплене вершкове масло. Добре перемішайте віночком кефір, дріжджі, сіль, цукор, яйце, масло і ванільний цукор.
Всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі.
Після тісто обомніте і розділіть на 10-11 кульок. Кожна кулька розкачайте в коржик і викладіть аличу без кісточки.
З'єднайте краю коржі вгорі, утворюючи мішечок. Потім його переверніть і отримаєте круглу булочку.
Решта кульки так само розкачайте в коржик і викладіть аличу. Посипте аличу цукром.
З решти тіста сформуйте пиріжки.
Викладіть булочку посередині сковороди, а пиріжки по краю. Дайте постояти пирога в теплі 30-35 хвилин. Змастіть яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175 градусів.
Випікайте пиріг 40-45 хвилин до готовності.
Пиріг з аличею готовий.
Остудіть його і подавайте до столу.
Ароматний, пишний пиріг, з ніжним, повітряним тестом підійде до чаю, кава, молоку.