Десертні помідори
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто любить мариновані томати з солодким смаком, можна запропонувати спробувати десертні помідори - така заготовка взимку просто "відлітає" з тарілок, тому закочуйте кілька баночок!
Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0, 7 L. Мариновані десертні помідори - ідеальна закуска для посиденьок з рідними або друзями в зиязикай час. Вона легко готується, але так само швидко і з'їдається. За бажанням ви можете додавати цукор і горошини перцю в киплячий розсіл, щоб не засипати їх в банку. Укутувати заготовку після приготування не потрібно!
- Помідор - 350 грам
- Селера - 2-3 штук (гілочки)
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 0, 25 Ст. Ложки
- Перець чорний горошок - 10 штук
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Промийте у воді помідори і гілочки селери, банку. Розподіліть овочі та зелень в ємність до верху. Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте у воді і вкладіть між томатами в банку.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в банку, накрийте жерстяної кришкою і пропарьте протягом 10 хвилин вміст ємності.
Потім злийте рідину в каструлю або ківш, всипте туди ж сіль і закип'ятіть розсіл на плиті. Вимкніть нагрів і влийте в нього оцет, перемішайте.
У банку з пропареними томатами всипте цукровий пісок, горошини чорного перцю.
Влийте гарячий маринад і відразу ж закрутіть ємність кришкою по різьбі або за допомогою закаточного ключа.
Остудіть заготовку, а потім перенесіть в комору або льох, підвал до настання зими.