Рецепт Десертні вафлі фото

Десертні вафлі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Вафлі
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Солодкі вафлі на десерт, з ягодами або джемом, припадуть до смаку не тільки дітлахам, але і дорослим! Готуються з простого набору інгредієнтів, виходять дуже м'якими і ніжними.

Опис приготування:

Хочу зробити уточнення, що рецепт для товстих м'яких вафель, а не для тонких і хрустких! Вафлі виходять в міру солодкі, якщо хочете зробити більш прісні, то зменшіть кількість цукру. Можете відразу розтопити вершкове масло, щоб воно охололо до того моменту, коли знадобиться. А я розповім детально, як приготувати десертні вафлі.

  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Цукор - 170 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 штук
  • Вода гаряча - 6 Ст. Ложок (нЕ окріп)
  • Сік лимонний - 3 краплі
  • Ванілін - щіпка
  • Розпушувач для тіста - 6 грам
  • Джем - За смаком (для подачі)
  • Сіль - щіпка
десертні вафлі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
десертні вафлі - фото крок 2
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з дрібкою солі до піни, потім поступово додайте 1/3 цукру і збивайте до м'яких піків.
десертні вафлі - фото крок 3
Жовтки збийте з гарячою водою до піни, додайте цукор, що залишився, ванілін і лимонний сік.
десертні вафлі - фото крок 4
З'єднайте білки і жовтки. Акуратно перемішайте лопаткою рухами знизу вгору. Додайте тепле розтоплене вершкове масло.
десертні вафлі - фото крок 5
Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і додайте в приготовану масу. Лопаткою розмішайте до однорідного тесту.
десертні вафлі - фото крок 6
Викладайте тісто в вафельниці змащену олією і випікайте вафлі. Я кладу на одну порцію вафель приблизно 1, 5-2 ст.Л. Тесту.
десертні вафлі - фото крок 7
Подавайте з джемом, згущеним молоком або з кулькою морозива і сиропом. Смачного!

Схожі рецепти