Десертні вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі вафлі на десерт, з ягодами або джемом, припадуть до смаку не тільки дітлахам, але і дорослим! Готуються з простого набору інгредієнтів, виходять дуже м'якими і ніжними.
Хочу зробити уточнення, що рецепт для товстих м'яких вафель, а не для тонких і хрустких! Вафлі виходять в міру солодкі, якщо хочете зробити більш прісні, то зменшіть кількість цукру. Можете відразу розтопити вершкове масло, щоб воно охололо до того моменту, коли знадобиться. А я розповім детально, як приготувати десертні вафлі.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Цукор - 170 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 штук
- Вода гаряча - 6 Ст. Ложок (нЕ окріп)
- Сік лимонний - 3 краплі
- Ванілін - щіпка
- Розпушувач для тіста - 6 грам
- Джем - За смаком (для подачі)
- Сіль - щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця розділіть на білки і жовтки. Білки збийте з дрібкою солі до піни, потім поступово додайте 1/3 цукру і збивайте до м'яких піків.
Жовтки збийте з гарячою водою до піни, додайте цукор, що залишився, ванілін і лимонний сік.
З'єднайте білки і жовтки. Акуратно перемішайте лопаткою рухами знизу вгору. Додайте тепле розтоплене вершкове масло.
Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і додайте в приготовану масу. Лопаткою розмішайте до однорідного тесту.
Викладайте тісто в вафельниці змащену олією і випікайте вафлі. Я кладу на одну порцію вафель приблизно 1, 5-2 ст.Л. Тесту.
Подавайте з джемом, згущеним молоком або з кулькою морозива і сиропом. Смачного!