Цвітна капуста під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Любителям здорової та корисної їжі я рекомендую цей рецепт цвітної капусти під вершковим соусом. Дуже проста, але смачна закуска, яка може бути і гарніром, і основною стравою.
Цвітну капусту гарненько помийте, потім відваріть. Приготуйте соус, спочатку обсмажити на сковороді муку, а потім змішавши її з вершками. Додайте до нього масло, цукор, сіль і лимон. Полийте соусом капусту - і подавайте блюдо до столу!
- Капуста - 500 грам
- Вершки - 300 мілілітрів
- Борошно - 20 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Лимон - 1 штука
- Спеції - За смаком
Цвітну капусту потрібно очистити від листя, промити і на час опустити в воду з сіллю і оцтом для видалення комах.
Розділену на суцвіття капусту відварити в підсоленій воді.
Відкиньте на сито, дайте воді стекти.
Для соусу борошно, безперервно помішуючи, обсмажте на сковороді без жирів.
Розведіть в вершках так, щоб не було грудок (спочатку борошно розведіть в невеликій кількості вершків).
Покладіть в суміш масло, сіль, цукор, невеликий шматочок лимона (його з готового соусу потім потрібно прибрати). Суміш прокип'ятіть, помішуючи.
У готовий соус додайте ще 3 ст.Л. Соку лимона (пробуйте на смак, кисло вам чи ні).
Готову капусту полийте соусом і подавайте. Смачного!
Готову капусту полийте соусом і подавайте. Смачного!