Цвітна капуста під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цвітну капусту я запікала під сирним соусом, приготованим на основі соусу "бешамель" . Вийшло смачно, ситно, з нотками мускатного горіха. Дивіться, як приготувати кольорову капусту!
Не тримайте кольорову капусту довго в духовці, досить дати добре розплавитися сиру і придбати красиву скориночку. Тоді сир тягнеться, а капуста залишається ніжною і соковитою з ароматом мускату. Дивіться, як приготувати кольорову капусту під сирним соусом.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Вершкове масло - 15 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Молоко - 130 мілілітрів
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 8 грам
- Сир - 150 грам
Підготуйте продукти. Кількість молока може трохи відрізнятися від мого, але про це пізніше. Приступимо.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Закип'ятіть воду для варіння капусти. Додати сіль. Відваріть капусту до м'якості. Час - 5-7 хвилин.
Сир натріть на крупній тертці.
Поки вариться капуста, приготуємо соус. Вершкове масло розтопіть на сковороді, обсмажте в ньому борошно до золотистого кольору. Вливайте невеликими порціями гаряче молоко. Лопаткою або віночком постійно помішуйте, щоб не утворилися грудочки. Вогонь мінімальний.
В кінці варіння соусу додайте по парі пучок перцю, солі і мускатного горіха. Всипте половину тертого сиру. Перемішайте, на маленькому вогні доведіть соус до однорідного стану. Сир повинен повністю розплавитися.
Соус готовий. Зніміть його з вогню.
Готову кольорову капусту перекладіть в зручну для запікання форму або посудину. Змащувати не потрібно, нічого не прилипне.
Полийте щедро капусту густим сирним соусом.
Посипте другою половиною тертого сиру. Надішліть в гарячу духовку на 10-12 хвилин, температура - 200 градусів.
Цвітна капуста під сирним соусом готова! Подавайте її до столу гарячою.