Цвітна капуста під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо для цінителів простих і смачних рецептів. Кілька хвилин і на вашому столі виявиться ароматна, соковита і дуже смачна кольорова капуста під соусом.
Найпростіша запіканка з цвітної капусти. Проваріть її в киплячій воді протягом 10 хвилин, потім складіть у форму. Приготуйте соус бешамель і залийте капусту, зверху посипте тертим сиром і запечіть в духовці протягом 25 хвилин. На стіл подавайте в гарячому вигляді. Смачного!
- Кольорова капуста - 450 грам
- Сир - 30 грам
- Борошно - 15 грам
- Вершкове масло - 15 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
Капусту розберіть на суцвіття і відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин, потім викладіть у форму для запікання.
Підсушіть на сковороді муку, додайте масло і ретельно розітріть борошно з маслом. Влийте трохи молока, розмішайте і додайте решту молока. Додати сіль, поперчіть і проваріть соус 7-8 хвилин, постійно помішуючи.
Потім залийте капусту соусом.
Посипте тертим сиром і запечіть в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 25 хвилин. На стіл подавайте в гарячому вигляді.