Брокколі під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже складно примусити їсти брокколі не тільки дітей, але і дорослих. Смак у цього овоча специфічний, але він дуже корисний. Знайшов унікальний рецепт, як приготувати брокколі під сирним соусом.
Завдяки використанню сирного соусу капуста брокколі вийде ніжною, збереже свій яскравий колір і буде мати солодкуватий присмак, а сирної кіркою можна і зовсім прикрити овочі. Перепробував багато варіацій, але соус на основі сиру найсмачніший і вдалий. Можна приготувати овочі в пароварці або духовці, як кому більше подобається.
- Брокколі - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. Відокремлюю суцвіття брокколі і ретельно промиваю їх під струменем холодної води.
2. У каструлю набираю воду, солю і ставлю на вогонь, після закипання відправляю в неї брокколі і варю близько 7 хвилин.
3. Зливаю воду з брокколі через друшляк і залишаю для охолодження.
4. В миску вливаю молоко, вбиваю яйце і солю, 50 грам сиру подрібнюю на дрібній тертці і додаю в миску, перемішую все інгредієнти.
5. У жароміцних форму викладаю брокколі, заливаю отриманим соусом і посипаю подрібненим на крупній тертці сиром.
6. Відправляю форму в заздалегідь розігрітий до 180 градусів духовку на 25 хвилин, готую до появи рум'яної скоринки.