Фрикадельки під томатно-сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Запах пряних трав з ноткою мускатного горіха, розплавлена моцарелла, соковиті, тануть у роті фрикадельки, келих червоного вина - ідеальний варіант для ситного і смачного вечері. Пригощайтеся на здоров'я!
Соковиті, ароматні, ніжні за рахунок додавання в фарш тертого сиру. Вони гарні і як самостійне блюдо, і як доповнення до будь-якого гарніру. Їх насичений аромат змусить забути вас навіть про строгу дієту.
Подробиці того, як приготувати фрикадельки під томатно-сирним соусом, дивіться в покроковому рецепті. Готуйте з задоволенням!
- Фарш яловичий - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків (дрібні)
- Яйце - 1 штука
- Пармезан - 100 грам
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Шавлія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Соус томатний - 1 Склянка (для соусу:)
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Базилік - 1 пучок
- Лист лавровий - 1 штука
- Соус соєвий - 50 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Цукор - За смаком
- Моцарелла - 100 грам
Духовку дозволите на 180 ° С. Підготуйте необхідні продукти для фрикадельок: фарш із яловичини, яйце, сир, цибуля, часник, трави і спеції. Цибуля, часник очистіть, подрібніть. Пармезан натріть на дрібній тертці.
З'єднайте всі інгредієнти і ретельно вимісити фарш. Якщо у вас є час, дайте фаршу постояти мінімум півгодини в холодильнику. Тоді всі спеції і трави "подружаться" і додадуть фаршу насичений аромат.
Сформуйте фрикадельки розміром з волоський горіх. Викладайте їх на деко, злегка змащений олією. Запікайте їх в розігрітій духовці протягом 15-18 хвилин.
Підготуйте продукти для соусу.
Змішайте інгредієнти для соусу все, крім моцарели. Доведіть до кипіння на сковороді. Приберіть лавровий лист.
Залийте соусом рум'яні фрикадельки, зверху викладіть моцарелу, нарізану на тонкі скибочки, і продовжуйте запікати ще 8 хвилин до розплавлення сиру.
Подавайте з улюбленим гарніром і зеленню. Смачного!