Рецепт Курча під сирним соусом фото

Курча під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Африканська кухня
Молочні продукти, Птах, Сир, Курка, Курча
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Курча під сирним соусом - одне з найулюбленіших страв в нашій родині. Завдяки сирно-овочевої скоринці м'ясо курчати залишається ніжним, м'яким, а сама по собі скоринка - відмінний гарнір до м'яса.

Якщо хочете приготувати м'ясо курчати так, щоб воно залишалося м'яким - спробуйте цей рецепт курча під сирним соусом. Скільки разів доводилося готувати цю страву і для своєї сім'ї, і для гостей - завжди йшло "на ура" . Курча під сирним соусом виходить дуже м'яким, соковитим, а сирний соус і скоринка з крихт - просто чудовий акомпанемент до м'яса.

  • Приготоване куряче м'ясо - 400 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Бульйон - 4 Ст. Ложки
  • Жирні вершки - 4 Ст. Ложки
  • Тертий сир - 4 Ст. Ложки
  • Čerstvyj кийок - 4 скибочки
  • Сіль, перець, петрушка - - За смаком
курча під сирним соусом - фото крок 1
Для початку потрібно взяти сотейник і розтопити в ньому масло. Додаємо борошно, знімаємо з вогню і розмішуємо - повинна утворитися гладка паста, як на фото. Додаємо 100 мл теплого молока, перемішуємо, повертаємо на вогонь, поступово вливаємо залишилися 200 мл молока. Коли загусне - всипаємо приправи, перемішуємо і знімаємо з вогню.
курча під сирним соусом - фото крок 2
Сотейник ставимо в водяну баню і, помішуючи, варимо ще 20 хвилин. В самому кінці посипаємо сиром і відключаємо.
У блендері подрібнюємо хлібні крихти, одну столову ложку сиру і петрушку до стану крихт.
курча під сирним соусом - фото крок 3
Беремо глибокий посуд для запікання, змащуємо маслом. На дно тонким шаром кладемо наш соус, потім викладаємо скибочками нарізане куряче м'ясо, потім виливаємо соус, а зверху присипаємо крихтами.
курча під сирним соусом - фото крок 4
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 15 хвилин. Подавати на стіл відразу ж - якщо блюдо хоч трохи постоїть, соус охолоне, корочка затвердеет, і ефект буде не той.

Схожі рецепти