Курча під сирним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Курча під сирним соусом - одне з найулюбленіших страв в нашій родині. Завдяки сирно-овочевої скоринці м'ясо курчати залишається ніжним, м'яким, а сама по собі скоринка - відмінний гарнір до м'яса.
Якщо хочете приготувати м'ясо курчати так, щоб воно залишалося м'яким - спробуйте цей рецепт курча під сирним соусом. Скільки разів доводилося готувати цю страву і для своєї сім'ї, і для гостей - завжди йшло "на ура" . Курча під сирним соусом виходить дуже м'яким, соковитим, а сирний соус і скоринка з крихт - просто чудовий акомпанемент до м'яса.
- Приготоване куряче м'ясо - 400 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Бульйон - 4 Ст. Ложки
- Жирні вершки - 4 Ст. Ложки
- Тертий сир - 4 Ст. Ложки
- Čerstvyj кийок - 4 скибочки
- Сіль, перець, петрушка - - За смаком
Для початку потрібно взяти сотейник і розтопити в ньому масло. Додаємо борошно, знімаємо з вогню і розмішуємо - повинна утворитися гладка паста, як на фото. Додаємо 100 мл теплого молока, перемішуємо, повертаємо на вогонь, поступово вливаємо залишилися 200 мл молока. Коли загусне - всипаємо приправи, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Сотейник ставимо в водяну баню і, помішуючи, варимо ще 20 хвилин. В самому кінці посипаємо сиром і відключаємо.
У блендері подрібнюємо хлібні крихти, одну столову ложку сиру і петрушку до стану крихт.
У блендері подрібнюємо хлібні крихти, одну столову ложку сиру і петрушку до стану крихт.
Беремо глибокий посуд для запікання, змащуємо маслом. На дно тонким шаром кладемо наш соус, потім викладаємо скибочками нарізане куряче м'ясо, потім виливаємо соус, а зверху присипаємо крихтами.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 15 хвилин. Подавати на стіл відразу ж - якщо блюдо хоч трохи постоїть, соус охолоне, корочка затвердеет, і ефект буде не той.