Брокколі під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям смачних і корисних овочевих страв хочу присвятити цей простий рецепт брокколі під вершковим соусом з сиром. Дуже швидко, ситно і смачно виходить.
Вся принадність у тому, що цей простий рецепт брокколі під вершковим соусом можна використовувати і в якості основного блюда для легкої вечері, наприклад, і як гарнір до м'яса або риби.
1. Для початку доведіть до кипіння воду в невеликій каструлі, підсолити її трохи.
2. Брокколі вимийте і розділіть на суцвіття. Опустіть в киплячу воду і проваріть на середньому вогні до м'якості.
3. Тим часом можна зайнятися соусом. У невеликій сотейник вилийте вершки, додайте вершковий сир. Поставте на вогонь і прогрійте трохи.
4. Додайте сіль і дрібку солі при бажанні.
5. Натріть на тертці твердий сир, додайте в соус. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.
6. Візьміть ложку гарячої води, в якій варили брокколі, і влийте в соус, якщо він вийде дуже густим.
7. Дістаньте брокколі з каструлі, переложите в сотейник. Акуратно перемішайте.
От і все, брокколі під вершковим соусом в домашніх умовах можна подавати до столу. Просто, швидко, смачно і корисно. Таке блюдо чудово підійде також для дитячого меню.
- Брокколі - 200 грам
- Вершки - 4 Ст. Ложки
- Вершковий сир - 1 Ст. Ложка
- Твердий сир - 1 Ст. Ложка (тертий)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку доведіть до кипіння воду в невеликій каструлі, підсолити її трохи.
2. Брокколі вимийте і розділіть на суцвіття. Опустіть в киплячу воду і проваріть на середньому вогні до м'якості.
3. Тим часом можна зайнятися соусом. У невеликій сотейник вилийте вершки, додайте вершковий сир. Поставте на вогонь і прогрійте трохи.
4. Додайте сіль і дрібку солі при бажанні.
5. Натріть на тертці твердий сир, додайте в соус. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.
6. Візьміть ложку гарячої води, в якій варили брокколі, і влийте в соус, якщо він вийде дуже густим.
7. Дістаньте брокколі з каструлі, переложите в сотейник. Акуратно перемішайте.
От і все, брокколі під вершковим соусом в домашніх умовах можна подавати до столу. Просто, швидко, смачно і корисно. Таке блюдо чудово підійде також для дитячого меню.