Грудки під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Найніжніші і буквально тануть у роті грудки під вершковим соусом в домашніх умовах - відмінна ідея для обіду або вечері. Спробуйте повторити цей абсолютно нескладний рецепт і ви не пошкодуєте.
Дивно простий і апетитний варіант, як приготувати грудки під вершковим соусом стане "паличкою-виручалочкою" для господинь, які жадають урізноманітнити повсякденне меню. До цієї страви можна підібрати улюблений гарнір, а також подавати курочку з салатом або свіжими овочами.
- Куряче філе - 6 штук
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Часник - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 200 мілілітрів
- Бульйон - 100 мілілітрів
- Зелень - За смаком
1. Філе насамперед потрібно вимити, обсушити. Посолити і поперчити трохи, при бажанні додати спеції для курки або будь-які інші улюблені приправи. На сковороді розігріти олію і викласти туди філе. Смажити на сильному вогні з двох сторін (поки не утвориться рум'яна кірочка).
2. На окрему сковороду відправити вершкове масло, яке потрібно розтопити. Очистити цибулину і часник. Подрібнити і відправити на сковороду. Обсмажити до золотистого кольору, потім всипати борошно. Постійно помішуючи, обсмажити її злегка. При бажанні можна також використовувати гриби: буде дуже смачно.
3. Коли мука стане золотистою, влийте тонкою цівкою на сковороду вершки. Доведіть до кипіння, додайте дрібку солі і перцю (можна всипати дрібку мускатного горіха).
4. Акуратно перекладіть в соус грудки і накрийте кришкою. Через 5-7 хвилин можна влити трохи бульйону, підливаючи його в міру необхідності. Гасити на середньому вогні близько 15 хвилин.
5. Коли грудки під вершковим соусом в домашніх умовах майже готові, подрібніть свіжу зелень і додайте в сковороду. Зніміть з вогню, дайте постояти ще пару хвилин - і можна подавати до столу.