Рецепт Грудки під вершковим соусом фото

Грудки під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Птах , Вершки , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хв.

Найніжніші і буквально тануть у роті грудки під вершковим соусом в домашніх умовах - відмінна ідея для обіду або вечері. Спробуйте повторити цей абсолютно нескладний рецепт і ви не пошкодуєте.

Опис приготування:

Дивно простий і апетитний варіант, як приготувати грудки під вершковим соусом стане"паличкою-виручалочкою" для господинь, які жадають урізноманітнити повсякденне меню. До цієї страви можна підібрати улюблений гарнір, а також подавати курочку з салатом або свіжими овочами.

  • Куряче філе - 6 штук
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Бульйон - 100 мілілітрів
  • Зелень - За смаком
грудки під вершковим соусом - фото крок 1
1. Філе насамперед потрібно вимити, обсушити. Посолити і поперчити трохи, при бажанні додати спеції для курки або будь-які інші улюблені приправи. На сковороді розігріти олію і викласти туди філе. Смажити на сильному вогні з двох сторін (поки не утвориться рум'яна кірочка).
грудки під вершковим соусом - фото крок 2
2. На окрему сковороду відправити вершкове масло, яке потрібно розтопити. Очистити цибулину і часник. Подрібнити і відправити на сковороду. Обсмажити до золотистого кольору, потім всипати борошно. Постійно помішуючи, обсмажити її злегка. При бажанні можна також використовувати гриби: буде дуже смачно.
грудки під вершковим соусом - фото крок 3
3. Коли мука стане золотистою, влийте тонкою цівкою на сковороду вершки. Доведіть до кипіння, додайте дрібку солі і перцю (можна всипати дрібку мускатного горіха).
грудки під вершковим соусом - фото крок 4
4. Акуратно перекладіть в соус грудки і накрийте кришкою. Через 5-7 хвилин можна влити трохи бульйону, підливаючи його в міру необхідності. Гасити на середньому вогні близько 15 хвилин.
грудки під вершковим соусом - фото крок 5
5. Коли грудки під вершковим соусом в домашніх умовах майже готові, подрібніть свіжу зелень і додайте в сковороду. Зніміть з вогню, дайте постояти ще пару хвилин - і можна подавати до столу.

Схожі рецепти