Форель під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую простий рецепт приготування форелі під вершковим соусом. Риба виходить шалено смачна, ніжна і соковита. Ідеально підходить для романтичної вечері!
Форель - риба дуже смачна, її складно зіпсувати цим. Як на мене - кращий спосіб її приготувати - це запекти. Нам знадобиться філе форелі і спеції для риби (я іноді її натираю ще сушеним часником). Також для приготування форелі під вершковим соусом знадобляться вершки (жирненькие, або можете взяти сметану). Перець раджу брати зелений - ефектно виглядає.
- Форель - 600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 100 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Спеції - За смаком
Почнемо з соусу: цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.
Ріжемо соломкою болгарський перець.
Розігріваємо вершкове масло на сковороді, і обсмажуємо цибулю.
Додаємо до цибулі перець, обсмажуємо разом хвилини 3-4.
Додайте вершки. Гасіть хвилин 5.
Соус готовий, отставляем його поки в сторону. Форель промили і порізали на порційні шматочки.
Гарненько посолити і поперчити, скроплюємо лимонним соком. Викладаємо на змащене маслом деко.
Вершковим соусом з овочами змащуємо кожен шматочок форелі, все накриваємо фольгою. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
Потім фольгу приберіть, і ще хвилин 5 запікайте.
Форель під вершковим соусом готова! Подаємо з вином. Смачного!
Форель під вершковим соусом готова! Подаємо з вином. Смачного!