Рецепт Форель під вершковим соусом фото

Форель під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Вершки , Форель
ПП рецепти
На обід , На вечерю , Легка вечеря , Романтична вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Рекомендую простий рецепт приготування форелі під вершковим соусом. Риба виходить шалено смачна, ніжна і соковита. Ідеально підходить для романтичної вечері!

Опис приготування:

Форель - риба дуже смачна, її складно зіпсувати цим. Як на мене - кращий спосіб її приготувати - це запекти. Нам знадобиться філе форелі і спеції для риби (я іноді її натираю ще сушеним часником). Також для приготування форелі під вершковим соусом знадобляться вершки (жирненькие, або можете взяти сметану). Перець раджу брати зелений - ефектно виглядає.

  • Форель - 600 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Спеції - За смаком
форель під вершковим соусом - фото крок 1
Почнемо з соусу: цибулю ріжемо кільцями або півкільцями.
форель під вершковим соусом - фото крок 2
Ріжемо соломкою болгарський перець.
форель під вершковим соусом - фото крок 3
Розігріваємо вершкове масло на сковороді, і обсмажуємо цибулю.
форель під вершковим соусом - фото крок 4
Додаємо до цибулі перець, обсмажуємо разом хвилини 3-4.
форель під вершковим соусом - фото крок 5
Додайте вершки. Гасіть хвилин 5.
форель під вершковим соусом - фото крок 6
Соус готовий, отставляем його поки в сторону. Форель промили і порізали на порційні шматочки.
форель під вершковим соусом - фото крок 7
Гарненько посолити і поперчити, скроплюємо лимонним соком. Викладаємо на змащене маслом деко.
форель під вершковим соусом - фото крок 8
Вершковим соусом з овочами змащуємо кожен шматочок форелі, все накриваємо фольгою. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.
форель під вершковим соусом - фото крок 9
Потім фольгу приберіть, і ще хвилин 5 запікайте.
Форель під вершковим соусом готова! Подаємо з вином. Смачного!

Схожі рецепти