Варення з персиків без шкірки
(покроковий рецепт з фото)
Це варення однозначно є одним з моїх найулюбленіших. Щороку його варю! прекрасно зберігається, зберігаючи аромат і ніжні соковиті шматочки персиків. Дуже хороший рецепт, спробуйте!
Перед вами простий рецепт приготування варення з персиків без шкірки. Із зазначених в рецепті інгредієнтів виходить 1, 2 літра прекрасного і запашного варення! Готується все в кілька етапів: підготовлені персики вимочуються в лимонному розчині, потім варяться в сиропі з прянощами до виділення соку. Після цього варимо повторно до готовності. От і все. Хай щастить!
- Персики - 1, 2 кілограма
- Вода - 600 мілілітрів(100 - для розчину, 500 - для сиропу)
- Цукор - 750 грам
- Прянощі - 1 За смаком (кориця і гвоздика)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Приготуйте розчин з лимонної кислоти і води. Персики ретельно миємо й очищаємо від шкіри (опустіть спершу в окріп на хвилинку, а потім в холодну воду. Шкірка легко зніметься). Нарізаємо персики довільно і опускаємо в лимонний розчин.
Тим часом приготуємо сироп. Для цього потрібно в одній ємності змішати: 600г пісочний, води (1/6 від к-ва цукру), прянощі. Поставити вариться.
У киплячий сироп опускаємо персики. Варимо кілька хвилин і знімаємо з вогню. Ми залишаємо на ніч.
З ранку персики пустять сік, додаємо цукор, що залишився. Варимо до готовності. Прянощі слід видалити. Готове варення розливаємо по стерилізованим баночках.
Смачного!