Рецепт Варення зі слив без шкірки фото

Варення зі слив без шкірки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Фрукти, Слива
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Заготовки, Варення

Одне з найсмачніших видів варення - slivovoe. І ви теж переконайтеся в цьому, якщо спробуєте рецепт приготування варення зі слив без шкірки.

Якщо ви хочете приготувати варення зі слив без шкірки в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Сливу моєму в холодній воді. Після миття позбавляємося від кісток. Просто розриваємо вершки на дві частини і витягуємо або виколупуємо ножем кісточку.

2. Сливу закидаємо в каструлю. Заливаємо туди ж вод і цукор. Легенько помішувати.

3. Доводимо масу до кипіння і різко зменшуємо вогонь до повільного. Варимо сливи хвилин 15-30 до розм'якшення. Час залежить від якості і м'якості слив.

4. Отриману масу пропускаємо через сито. Через сито пройде тільки м'якоть і сироп, а шкірка залишиться зверху. Шкірку викидаємо. Сливову кашку заливаємо назад в каструлю.

5. Доводимо масу до кипіння і даємо їй охолонути 3 рази.

6. Стерилізуємо банки і кришки.

7. Якщо банки вже готові, переливаємо варення з каструлі в банки. Закочує банки, даємо варення охолонути.

8. Тепер його можна або подавати до столу, або відносити на зберігання в прохолодне і недоступне для сонячних променів місце.

  • Слива - 1 кілограм
  • Цукор - 600 грам
  • Вода - 1, 5 склянки
Якщо ви хочете приготувати варення зі слив без шкірки в домашніх умовах, слідуємо інструкції:

1. Сливу моєму в холодній воді. Після миття позбавляємося від кісток. Просто розриваємо вершки на дві частини і витягуємо або виколупуємо ножем кісточку.

2. Сливу закидаємо в каструлю. Заливаємо туди ж вод і цукор. Легенько помішувати.

3. Доводимо масу до кипіння і різко зменшуємо вогонь до повільного. Варимо сливи хвилин 15-30 до розм'якшення. Час залежить від якості і м'якості слив.

4. Отриману масу пропускаємо через сито. Через сито пройде тільки м'якоть і сироп, а шкірка залишиться зверху. Шкірку викидаємо. Сливову кашку заливаємо назад в каструлю.

5. Доводимо масу до кипіння і даємо їй охолонути 3 рази.

6. Стерилізуємо банки і кришки.

7. Якщо банки вже готові, переливаємо варення з каструлі в банки. Закочує банки, даємо варення охолонути.

8. Тепер його можна або подавати до столу, або відносити на зберігання в прохолодне і недоступне для сонячних променів місце.

Схожі рецепти