Варення зі слив без шкірки
(покроковий рецепт з фото)
Одне з найсмачніших видів варення - slivovoe. І ви теж переконайтеся в цьому, якщо спробуєте рецепт приготування варення зі слив без шкірки.
Якщо ви хочете приготувати варення зі слив без шкірки в домашніх умовах, слідуємо інструкції:
1. Сливу моєму в холодній воді. Після миття позбавляємося від кісток. Просто розриваємо вершки на дві частини і витягуємо або виколупуємо ножем кісточку.
2. Сливу закидаємо в каструлю. Заливаємо туди ж вод і цукор. Легенько помішувати.
3. Доводимо масу до кипіння і різко зменшуємо вогонь до повільного. Варимо сливи хвилин 15-30 до розм'якшення. Час залежить від якості і м'якості слив.
4. Отриману масу пропускаємо через сито. Через сито пройде тільки м'якоть і сироп, а шкірка залишиться зверху. Шкірку викидаємо. Сливову кашку заливаємо назад в каструлю.
5. Доводимо масу до кипіння і даємо їй охолонути 3 рази.
6. Стерилізуємо банки і кришки.
7. Якщо банки вже готові, переливаємо варення з каструлі в банки. Закочує банки, даємо варення охолонути.
8. Тепер його можна або подавати до столу, або відносити на зберігання в прохолодне і недоступне для сонячних променів місце.
- Слива - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам
- Вода - 1, 5 склянки
1. Сливу моєму в холодній воді. Після миття позбавляємося від кісток. Просто розриваємо вершки на дві частини і витягуємо або виколупуємо ножем кісточку.
2. Сливу закидаємо в каструлю. Заливаємо туди ж вод і цукор. Легенько помішувати.
3. Доводимо масу до кипіння і різко зменшуємо вогонь до повільного. Варимо сливи хвилин 15-30 до розм'якшення. Час залежить від якості і м'якості слив.
4. Отриману масу пропускаємо через сито. Через сито пройде тільки м'якоть і сироп, а шкірка залишиться зверху. Шкірку викидаємо. Сливову кашку заливаємо назад в каструлю.
5. Доводимо масу до кипіння і даємо їй охолонути 3 рази.
6. Стерилізуємо банки і кришки.
7. Якщо банки вже готові, переливаємо варення з каструлі в банки. Закочує банки, даємо варення охолонути.
8. Тепер його можна або подавати до столу, або відносити на зберігання в прохолодне і недоступне для сонячних променів місце.