Сироп з шкірки яблук
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто в рецептах необхідно використовувати тільки м'якоть яблука, очистивши його від шкірки. Тут все інакше. Хочу розповісти, як приготувати сироп з шкірки яблук, дуже смачний і легкий напій.
Вам більше не доведеться викидати шкірку яблук після варіння варення, так як зараз ви дізнаєтеся, як приготувати з неї дивовижно смачний сироп для тривалого зберігання. Зберігати його потрібно в холодильнику, але відразу раджу вам приготувати велику порцію даного сиропу, його дуже зручно використовувати в десертах, в випічці або мазати на хліб. Ви можете брати будь-які яблука, але рекомендується використовувати кисло-солодкі. Не забудьте додати лимонний сік, він загустіть сироп і додасть йому невелику кислинку.
- Вода - 750 мілілітрів
- Шкірка яблук - 800 грам
- Яблучний відвар - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1/2 штуки
1. Викладіть яблучну шкірку на покритий пергаментом деко і підсушіть в розігрітій до 100 градусів духовці протягом 40 хвилин.
2. Підсушену шкірку перекладіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до тих пір, поки половина рідини не випарується.
3. Додайте цукор, лимонний сік і ще проваріть. Сироп буде готовий тоді, коли його краплі не буде розпливатися на блюді. Перелийте сироп в стерилізовані банки і дайте охолонути. Поставте в холодильник. Смачного!