Апельсиновий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний апельсиновий сироп прекрасно підходить для просочення коржів для торта і для приготування напоїв. Приготувати його зовсім нескладно і досить швидко.
Апельсиновий сироп дуже ароматний і кисло-солодкий на смак. Він стане в нагоді вам і для просочення тортів, і для приготування лимонадів та коктейлів. Приготувати апельсиновий сироп в домашніх умовах дуже легко. Він добре зберігається в холодильнику, тому його можна приготувати за один раз в великій кількості. Таким сиропом я досить часто користуюся, коли печу торти з фруктовим кремом. Бісквітні коржі, просочені апельсиновим сиропом, буквально тануть у роті. А аромат апельсинового сиропу завжди нагадує про тепле літо і сонечко. Розповідаю, як зробити апельсиновий сироп
- Апельсини - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Вода - 100 мілілітрів
Для приготування сиропу нам знадобиться апельсинова цедра. Тому нам необхідно якомога ретельніше вимити апельсини. Потім, за допомогою терки, натираємо цедру, намагаючись не зачепити білий підшкірний шар.
Викладаємо цедру в каструльку, заливаємо водою і варимо після закипання хвилин 10.
Видавлюємо сік з ошкуренних апельсинів. Виливаємо в каструльку з цедрою і засипаємо цукор. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Остуджують і проціджують.